Zes horloges om op tijd te komen

Zes horloges om op tijd te komen
© Trends

MONTBLANC is het eerste merk dat hightech elektronica koppelt aan de eeuwenoude tradities van de Zwitserse haute horlogerie. De horloges van de collectie TimeWalker Urban Speed (datum, UTC en chronograaf) zijn uitgerust met een e-Strap-bandje dat via bluetooth verbonden is met een Android- of iOS-smartphone. Met functies als een activity tracker, slimme notificaties, afstandsbedieningen en lokalisatie.

Een eeuwigdurende kalender, een minutenrepetitie en een vliegende tourbillon: de Rotonde de Cartier Grande Complication in platina is de meest complexe van alle CARTIER-horloges. Het ultradunne, manueel opwindbare gangwerk (slechts 5,49 mm) is te bewonderen door de achterzijde in saffier.

De 45 mm-kast van de nieuwe Portugieser Perpetual Calendar Digital Date-Month Edition 75th Anniversary van IWC huisvest een eeuwigdurende kalender, een grote digitale datum, weergave van schrikkel-jaren en een flyback-chronograaf. Deze uitgave met automatisch kaliber en bandje in krokodillenleer is gelimiteerd tot 25 exemplaren in platina, 75 exemplaren in rood goud met zwarte wijzerplaat en 75 exemplaren in rood goud met een zilveren wijzerplaat.

Met de Royal Oak Concept RD#1 maakt horlogemaker AUDEMARS PIGUETnu ook naam als componist. De klanken van de minutenrepetitie zijn een revelatie: toon, volume, klankkleur, harmonie, duur... Een tourbillon waakt over de precisie van de tijdweergave, een chronograaf onderschept de tijd. De RD#1 is een concept watch en wordt dus (nog) niet verkocht.

GREUBEL FORSEY liet zich inspireren door de ?information manager?-kalendersystemen waarmee de astronomische horloges vanaf het einde van de 15de eeuw werden uitgerust (zodat belangrijke data als Pasen werden geïntegreerd). De Computeur Mécanique van Greubel Forsey, volgens eigen zeggen hun ?zevende uitvinding?, is geprogrammeerd om correct de seizoenen, de equinox en de zonnewende, de tijdvereffening en de datum (dag, maand en jaar) te afficheren. Ook met schrikkeljaren werd rekening gehouden.

De nieuwe Classima Homme van BAUME & MERCIER(in staal of tweekleurig) heeft een diameter van 40 mm en een gerestylede wijzerplaat met datumweergave op drie uur. In het midden van de wijzerplaat vinden we een cirkel met gelijnd guilloché-motief die de wijzers mooi accentueert. De achterzijde in saffier openbaart het mechanische gangwerk met manuele opwinding.