Vijf auto's die inspireren

Vijf auto's die inspireren
HONDA wekt zijn fabuleuze sportwagen NSX weer tot leven. Hij werd getekend door Michelle Christensen. Haar belangrijkste bron van inspiratie? Haar verbeelding? Het resultaat daarvan? Een oogstrelende lijn. ©

HONDA wekt zijn fabuleuze sportwagen NSX weer tot leven. Hij werd getekend door Michelle Christensen. Haar belangrijkste bron van inspiratie? Haar verbeelding? Het resultaat daarvan? Een oogstrelende lijn.

Zo ziet MERCEDES de auto van de toekomst. Uw wagen wordt een knus salon en hij rijdt helemaal alleen, zodat u zich ongestoord kan ontspannen. Krantje lezen, espressootje drinken, kortom chillen. En hij rijdt op waterstof, natuurlijk, want ontziet het milieu. De Duitse constructeur showde zijn conceptkar F 015 voor het eerst in Detroit.

Stadsauto en toch een zee van ruimte. En zo betaalbaar als wat. De SKODA Fabia Combi, breakversie van de populaire stadsauto, staat in het nieuw en heeft nu een koffer van 530 liter. Niemand doet beter in dit segment. Bovendien kreeg de Fabia ook een esthetische upgrade, in de vorm van een vloeiende lijn.

Autootjes die politiek hopeloos fout zijn maar o zo heerlijk om mee rond te rijden, ze bestaan nog. OPEL voegt er nog eentje aan toe, ?een stadsauto geschikt voor kronkelige plattelandswegen?, noemen ze hem zelf. Veel wordt verklaard door het sportief afgestelde chassis maar vooral de viercilinder benzinemotor van 1,4 liter met turbo. Goed voor 150 paarden en een sprint naar 100km/u in 8,5 seconden.

SUV, terreinwagens en cross-overs: we rijden kennelijk graag hoog en droog. Dus zet VOLVO zijn S60 op hogere poten. In vergelijking met de populaire berliner is het koetswerk van S60 Cross Country 6,5 centimeter verhoogd is. Tegen eind dit jaar in de showroom.