Het prachtige neogotische gebouw werd op het einde van de 19e eeuw ontworpen door de Brusselse architect Paul Saintenoy, een zielsgenoot van Victor Horta. Het houten interieur is wonderwel intact gebleven en werd nu door Max Colombie omgetoverd tot een tijdelijke cocktailbar vol vergane glorie.

Colombie: "Het vroeg toch even tijd om het concept te bepalen. Ik ben gewoon om vanuit een podium te denken en een bar is toch een ander perspectief. Ik vond ook dat ik vanuit Hendrick's Gin moest vertrekken. Het leuke aan het merk is het contrast tussen de classy stijl, de medicinaal uitziende fles en de plantaardige ingrediënten. Het klasse-element wil ik zeker uitspelen. Ik beoog een chique victoriaanse stijl, maar tegelijk wil ik de indruk wekken dat de bar een storm heeft overleefd. De luchters zijn naar beneden getuimeld, de kaarsen zijn lang uitgelopen, er ligt stof, er staan verwelkte bloemen... Het idee erachter is: ondanks de ramp die de bar heeft meegemaakt, komen de mensen toch nog naar hier, omdat de gin er zo goed is. Er mag dan een sfeer van vergane glorie hangen, de mensen zullen fancy zijn."

De bar serveert unieke cocktails en stimuleert je hersenkwabben door een reeks onschuldige experimenten. Wij geven alvast een receptje mee voor als het brein een opkikker nodig heeft.

Evelyn Waugh's noonday reviver

Ingrediënten:

35 ml Hendrick's Gin, 35 ml Fever Tree Ginger Beer, 50 ml Brugse Zot, 2 ml honing.

Bereiding:

Meng de ingrediënten tot een geheel en serveer (gezeefd) in een klein cognacglas.

Versiering:

Kruimels Lotus speculoos en sinaasappelschil.

Praktische info

Chambers of the Curious is nog tot 31 oktober open op donderdag- vrijdag en zaterdagavond.

Adres: La Pharmacie anglaise, Coudenberg 62 in Brussel.

www.chambersofthecurious.be

Het prachtige neogotische gebouw werd op het einde van de 19e eeuw ontworpen door de Brusselse architect Paul Saintenoy, een zielsgenoot van Victor Horta. Het houten interieur is wonderwel intact gebleven en werd nu door Max Colombie omgetoverd tot een tijdelijke cocktailbar vol vergane glorie. Colombie: "Het vroeg toch even tijd om het concept te bepalen. Ik ben gewoon om vanuit een podium te denken en een bar is toch een ander perspectief. Ik vond ook dat ik vanuit Hendrick's Gin moest vertrekken. Het leuke aan het merk is het contrast tussen de classy stijl, de medicinaal uitziende fles en de plantaardige ingrediënten. Het klasse-element wil ik zeker uitspelen. Ik beoog een chique victoriaanse stijl, maar tegelijk wil ik de indruk wekken dat de bar een storm heeft overleefd. De luchters zijn naar beneden getuimeld, de kaarsen zijn lang uitgelopen, er ligt stof, er staan verwelkte bloemen... Het idee erachter is: ondanks de ramp die de bar heeft meegemaakt, komen de mensen toch nog naar hier, omdat de gin er zo goed is. Er mag dan een sfeer van vergane glorie hangen, de mensen zullen fancy zijn."De bar serveert unieke cocktails en stimuleert je hersenkwabben door een reeks onschuldige experimenten. Wij geven alvast een receptje mee voor als het brein een opkikker nodig heeft.Evelyn Waugh's noonday reviverIngrediënten:35 ml Hendrick's Gin, 35 ml Fever Tree Ginger Beer, 50 ml Brugse Zot, 2 ml honing.Bereiding:Meng de ingrediënten tot een geheel en serveer (gezeefd) in een klein cognacglas.Versiering:Kruimels Lotus speculoos en sinaasappelschil.Praktische infoChambers of the Curious is nog tot 31 oktober open op donderdag- vrijdag en zaterdagavond.Adres: La Pharmacie anglaise, Coudenberg 62 in Brussel.www.chambersofthecurious.be