Thierry Neuville: Nog geen jaar geleden was je een nobele onbekende in Vlaanderen. In enkele weken tijd werd je een televisiester. Wat doet dat met een mens?

Gilles Van Bouwel: "Heel mijn leven is het afgelopen jaar veranderd. 2016 voelt aan als een scharnierpunt. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het televisieprogramma De Mol, waarin ik de mol - de saboteur - was. Het is vreemd om plots overal te worden herkend."

Thierry: Dat zal er niet snel op verbeteren, want de televisie is je nieuwe habitat.

Gilles: "Woestijnvis, de productiemaatschappij van De Mol, deed me na de opnames een aanbod. Lang moest ik niet nadenken om mijn bureaujob bij Unilever in te ruilen voor een creatieve baan als redacteur. Ook al heb ik alle vertrouwen in mijn keuze en is dit een kans die je maar één keer in je leven krijgt, toch blijft het een grote sprong."

Thierry: Maar je houdt van risico's?

Gilles: "Ik heb een financieel veilige situatie achter mij gelaten en stort mij nu in een werkomgeving die niet meteen bekendstaat om zijn stabiliteit. Maar ik ben er zeker van dat ik het me in lengte van jaren zou beklagen als ik er niet voor was gegaan. We zien wel wat de toekomst brengt. Misschien werk ik over anderhalf jaar weer voor Unilever, wie weet."

Thierry: Is televisie altijd een droom geweest?

Gilles: "Ik ben van jongs af gefascineerd door alles wat met film en televisie te maken heeft. Toen ik 18 was, wilde ik aan het RITCS studeren, maar mijn ouders drongen erop aan dat ik beter een diploma haalde met meer zekerheid en toekomst. Tja, wat doe je als je 18 bent? Je luistert naar de wijze raad van vader en moeder, hé. Ik volgde niet mijn droom, maar het ouderlijke advies. In mijn achterhoofd bleef de gedachte wel spelen: ooit maak ik de switch. Dankjewel, De Mol."

IK BEN DOL OP KICKS & THRILLS

Thierry: Wat is het meest gedurfde dat je ooit hebt gedaan?

Gilles: "De professionele stap die ik nu heb gezet. Maar ook toen ik mijn eigen appartement kocht, had ik het gevoel: dit is best wel spannend. Ik ben dol op thrills & kicks: shark cage diving, parachutespringen, bungeespringen, diepzeeduiken. Ik reis het liefste met de rugzak naar verre bestemmingen - zo probeer ik er een of twee per jaar te maken. Het enige wat ik plan, is de terugvlucht. Voor de rest leef ik volop en laat ik de dingen op mij afkomen. Op zo'n momenten ben ik een echte Yes-Man. Ik zeg 'ja' tegen alles wat mijn pad kruist. Ik ben wat dat betreft een echte adrenalinejunk."

Thierry: Welke zijn je grootste passies?

Gilles: "Ik ben een enorme filmfreak. Mijn vrienden noemen mij soms de wandelende IMDB (Internet Movie Database, een online databank over films, series, acteurs en videogames). Ik kijk veel naar films en weet er ook wel het een en ander over. Twee- tot driemaal per maand ga ik naar de cinema en ik volg keiveel series. Als ik een namiddag vrij ben, kan ik uren tv kijken." "Een andere passie is sport. Ik probeer driemaal per week een serieuze inspanning te leveren. Meestal ga ik lopen, omdat dat het gemakkelijkste is. Behalve loopschoenen heb je alleen nog wat tijd nodig. Lopen kun je overal. Wie zwemt heeft een zwembad nodig, wie fitnesst een zaal toestellen. En toch vind ik lopen niet zo tof. Van nature ben ik nogal competitief ingesteld en dus hou ik van sporten waarbij ..."

Het project Most Daring van Mumm., Mumm
Het project Most Daring van Mumm. © Mumm

Thierry: ... je iemand kunt verslaan.

Gilles: "Inderdaad. Daarom tennis ik bijvoorbeeld zo graag, ook al komt het er te weinig van."

NOOIT SPIJT VAN EEN BESLISSING

Thierry: Hoe belangrijk is succes voor jou?

Gilles: "Als ik iets doe, oogst ik liever succes dan dat ik faal. Maar ik ben niet iemand die overhaast beslissingen neemt. Berekende risico's, dat wel. Ik denk na voor ik iets doe en kom later zelden of nooit op mijn beslissingen terug. Als mijn keuzes niet succesvol blijken te zijn, dan ga ik daar ook niet over kniezen. Ik kan er niet tegen dat mensen zeggen: 'Oh, had ik dat maar niet gedaan.' Wie een beslissing neemt, moet leren leven met de gevolgen. Ik hou van succes, maar als dat uitblijft, kader ik het wel. Ik kijk nooit met spijt op iets terug."

Thierry: Kun je succes ook vieren?

Gilles: "En of. Work hard, play hard. Dat is mijn levensmotto. Toen ik op de Vlerick Business School zat, ging ik van 's morgens vroeg tot 's avonds laat naar de les, waarna ik geregeld tot vijf uur 's morgens uitging. Maar om negen uur zat ik weer in de les. Ik heb die ontlading nodig. Ik kan superhard werken, maar moet dat nadien kunnen vieren."

Thierry: Welke mensen verdienen voor jou het predicaat 'most daring'? Wie inspireert je?

Gilles: "Mensen die de kudde niet volgen. Het geëffende pad afgaan. Dat kan het Indiase meisje Malala Yousafzai zijn dat in 2014 de Nobelprijs voor de Vrede won, maar even goed Lady Gaga of Beyoncé. Een straffe gast is ook Bear Grylls. Dat is James Bond in het echt. Hij werkte voor MI6, de Britse geheime dienst, als survival expert. Bij een ongeval tijdens het valschermspringen, breekt hij zijn rug. Zijn loopbaan bij MI6 verdampt. Wat doet Grylls? Hij kruipt uit het diepe dal waarin hij is terechtgekomen en maakt nu televisieprogramma's over overlevingstechnieken. Grylls doet me denken aan Marc Herremans, ook iemand die erin geslaagd is om zijn leven een heel nieuwe, positieve wending te geven op een moment waarop de wereld lijkt in te storten. Heel inspirerend. In een totaal andere categorie heb ik heel veel bewondering voor Gert Verhulst. Fenomenaal hoe hij business en creativiteit weet te combineren."

Thierry: Wie heeft veel invloed gehad op je leven?

Gilles: "Ik heb altijd gehoor gegeven aan het advies van mijn ouders. Maar daardoor heb ik destijds mijn passie niet gevolgd. Nu ga ik meer af op mijn buikgevoel, ook al laat ik mij snel op sleeptouw nemen. Het is niet zo moeilijk om mij te overtuigen iets al dan niet te doen. Als je me straks iets gedurfds voorstelt, is de kans groot dat ik zeg: 'Prima. Goed idee. Count me in.'"

Thierry: Hoe ga je om met kritiek?

Gilles: "Ik wou dat ik kon zeggen dat ik geen moer geef om kritiek, maar ik zou liegen dat ik zwart zie. Toen De Mol op televisie liep, ventileerden heel veel kijkers hun mening over het programma en over mij. De meeste reacties waren gelukkig leuk, maar voor elke honderd positieve meningen was er toch telkens één minder goede. Wel, met die negatieve reacties ging ik altijd naar bed." ?

Daring Activity: virutal reality downhill race

Skiën in de Velvet Lounge aan de Antwerpse Zuiderdokken? Thierry Neuville en Gilles Van Bouwel binden de digitale latten aan, zetten hun virtual reality-helm op en maken zich klaar voor een wedstrijd afdaling. Gilles: "Door die VR-bril was het precies echt. Thierry en ik raceten tegen elkaar langs de poortjes. Ik heb in mijn jonge jaren wel geskied en gesnowboard, maar dit was toch nog anders. Driemaal hebben we die afdaling gedaan, driemaal heb ik gewonnen - zij het soms op het nippertje. Toch wel fijn om iemand die geroemd wordt om zijn snelheid achter je te laten."

U kunt net zoals Thierry Neuville en Gilles Van Bouwel deze virutele skibeleving ervaren, in verschillende winkels in België, in cafés en digitaal via de applicatie Snowstorm.

GILLES

Gilles Van Bouwel (28) studeert voor handelsingenieur aan de KU Leuven. Na vijf jaar studie trekt hij niet naar de arbeidsmarkt, maar naar de Vlerick Business School. Daarna gaat aan de slag bij Unilever als brand manager. De Mol maakt hem begin 2016 op slag wereldberoemd in Vlaanderen, waarna hij redacteur en presentator wordt bij Woestijnvis. Hij is onder meer op Vier te zien in Glammertime aan de zijde van Elodie Ouédraogo, Annelore De Donder en Jani Kazaltzis.

THIERRY - BELGIAN Ambassador FOR MUMM

Thierry Neuville (28) is afkomstig uit Sankt Vith maar woont momenteel in Monaco.

In 2008 debuteert hij in de rallysport en in minder dan vijf jaar bereikt hij daarin de top: deelnemen aan het wereldkampioenschap. Al in zijn tweede seizoen (2013) wordt hij met Ford vicewereldkampioen. Intussen heeft Neuville met Hyundai al twee WK-rally's gewonnen: Duitsland (2014) en Italië (2016). Dat is een Belgisch record. Veertien keer haalde hij ook al een podiumplaats in een WK-rally, maar hij ambieert niets minder dan de wereldtitel.

In 2016 werd hij opnieuw vicewereldkampioen. Thierry Neuville staat bekend om zijn trendy looks (met zijn oranje bril als markantste stijlkenmerk). Elk jaar verzamelt hij tal van vips voor zijn evenement 'Stars & Drive'. Thierry Neuville is Mumm Brand Ambassador.

Thierry Neuville: Nog geen jaar geleden was je een nobele onbekende in Vlaanderen. In enkele weken tijd werd je een televisiester. Wat doet dat met een mens?Gilles Van Bouwel: "Heel mijn leven is het afgelopen jaar veranderd. 2016 voelt aan als een scharnierpunt. Dat heeft natuurlijk alles te maken met het televisieprogramma De Mol, waarin ik de mol - de saboteur - was. Het is vreemd om plots overal te worden herkend."Thierry: Dat zal er niet snel op verbeteren, want de televisie is je nieuwe habitat.Gilles: "Woestijnvis, de productiemaatschappij van De Mol, deed me na de opnames een aanbod. Lang moest ik niet nadenken om mijn bureaujob bij Unilever in te ruilen voor een creatieve baan als redacteur. Ook al heb ik alle vertrouwen in mijn keuze en is dit een kans die je maar één keer in je leven krijgt, toch blijft het een grote sprong."Thierry: Maar je houdt van risico's?Gilles: "Ik heb een financieel veilige situatie achter mij gelaten en stort mij nu in een werkomgeving die niet meteen bekendstaat om zijn stabiliteit. Maar ik ben er zeker van dat ik het me in lengte van jaren zou beklagen als ik er niet voor was gegaan. We zien wel wat de toekomst brengt. Misschien werk ik over anderhalf jaar weer voor Unilever, wie weet."Thierry: Is televisie altijd een droom geweest?Gilles: "Ik ben van jongs af gefascineerd door alles wat met film en televisie te maken heeft. Toen ik 18 was, wilde ik aan het RITCS studeren, maar mijn ouders drongen erop aan dat ik beter een diploma haalde met meer zekerheid en toekomst. Tja, wat doe je als je 18 bent? Je luistert naar de wijze raad van vader en moeder, hé. Ik volgde niet mijn droom, maar het ouderlijke advies. In mijn achterhoofd bleef de gedachte wel spelen: ooit maak ik de switch. Dankjewel, De Mol."Thierry: Wat is het meest gedurfde dat je ooit hebt gedaan?Gilles: "De professionele stap die ik nu heb gezet. Maar ook toen ik mijn eigen appartement kocht, had ik het gevoel: dit is best wel spannend. Ik ben dol op thrills & kicks: shark cage diving, parachutespringen, bungeespringen, diepzeeduiken. Ik reis het liefste met de rugzak naar verre bestemmingen - zo probeer ik er een of twee per jaar te maken. Het enige wat ik plan, is de terugvlucht. Voor de rest leef ik volop en laat ik de dingen op mij afkomen. Op zo'n momenten ben ik een echte Yes-Man. Ik zeg 'ja' tegen alles wat mijn pad kruist. Ik ben wat dat betreft een echte adrenalinejunk."Thierry: Welke zijn je grootste passies?Gilles: "Ik ben een enorme filmfreak. Mijn vrienden noemen mij soms de wandelende IMDB (Internet Movie Database, een online databank over films, series, acteurs en videogames). Ik kijk veel naar films en weet er ook wel het een en ander over. Twee- tot driemaal per maand ga ik naar de cinema en ik volg keiveel series. Als ik een namiddag vrij ben, kan ik uren tv kijken." "Een andere passie is sport. Ik probeer driemaal per week een serieuze inspanning te leveren. Meestal ga ik lopen, omdat dat het gemakkelijkste is. Behalve loopschoenen heb je alleen nog wat tijd nodig. Lopen kun je overal. Wie zwemt heeft een zwembad nodig, wie fitnesst een zaal toestellen. En toch vind ik lopen niet zo tof. Van nature ben ik nogal competitief ingesteld en dus hou ik van sporten waarbij ..."Thierry: ... je iemand kunt verslaan.Gilles: "Inderdaad. Daarom tennis ik bijvoorbeeld zo graag, ook al komt het er te weinig van."Thierry: Hoe belangrijk is succes voor jou?Gilles: "Als ik iets doe, oogst ik liever succes dan dat ik faal. Maar ik ben niet iemand die overhaast beslissingen neemt. Berekende risico's, dat wel. Ik denk na voor ik iets doe en kom later zelden of nooit op mijn beslissingen terug. Als mijn keuzes niet succesvol blijken te zijn, dan ga ik daar ook niet over kniezen. Ik kan er niet tegen dat mensen zeggen: 'Oh, had ik dat maar niet gedaan.' Wie een beslissing neemt, moet leren leven met de gevolgen. Ik hou van succes, maar als dat uitblijft, kader ik het wel. Ik kijk nooit met spijt op iets terug."Thierry: Kun je succes ook vieren?Gilles: "En of. Work hard, play hard. Dat is mijn levensmotto. Toen ik op de Vlerick Business School zat, ging ik van 's morgens vroeg tot 's avonds laat naar de les, waarna ik geregeld tot vijf uur 's morgens uitging. Maar om negen uur zat ik weer in de les. Ik heb die ontlading nodig. Ik kan superhard werken, maar moet dat nadien kunnen vieren."Thierry: Welke mensen verdienen voor jou het predicaat 'most daring'? Wie inspireert je?Gilles: "Mensen die de kudde niet volgen. Het geëffende pad afgaan. Dat kan het Indiase meisje Malala Yousafzai zijn dat in 2014 de Nobelprijs voor de Vrede won, maar even goed Lady Gaga of Beyoncé. Een straffe gast is ook Bear Grylls. Dat is James Bond in het echt. Hij werkte voor MI6, de Britse geheime dienst, als survival expert. Bij een ongeval tijdens het valschermspringen, breekt hij zijn rug. Zijn loopbaan bij MI6 verdampt. Wat doet Grylls? Hij kruipt uit het diepe dal waarin hij is terechtgekomen en maakt nu televisieprogramma's over overlevingstechnieken. Grylls doet me denken aan Marc Herremans, ook iemand die erin geslaagd is om zijn leven een heel nieuwe, positieve wending te geven op een moment waarop de wereld lijkt in te storten. Heel inspirerend. In een totaal andere categorie heb ik heel veel bewondering voor Gert Verhulst. Fenomenaal hoe hij business en creativiteit weet te combineren."Thierry: Wie heeft veel invloed gehad op je leven?Gilles: "Ik heb altijd gehoor gegeven aan het advies van mijn ouders. Maar daardoor heb ik destijds mijn passie niet gevolgd. Nu ga ik meer af op mijn buikgevoel, ook al laat ik mij snel op sleeptouw nemen. Het is niet zo moeilijk om mij te overtuigen iets al dan niet te doen. Als je me straks iets gedurfds voorstelt, is de kans groot dat ik zeg: 'Prima. Goed idee. Count me in.'"Thierry: Hoe ga je om met kritiek?Gilles: "Ik wou dat ik kon zeggen dat ik geen moer geef om kritiek, maar ik zou liegen dat ik zwart zie. Toen De Mol op televisie liep, ventileerden heel veel kijkers hun mening over het programma en over mij. De meeste reacties waren gelukkig leuk, maar voor elke honderd positieve meningen was er toch telkens één minder goede. Wel, met die negatieve reacties ging ik altijd naar bed." ?Daring Activity: virutal reality downhill raceSkiën in de Velvet Lounge aan de Antwerpse Zuiderdokken? Thierry Neuville en Gilles Van Bouwel binden de digitale latten aan, zetten hun virtual reality-helm op en maken zich klaar voor een wedstrijd afdaling. Gilles: "Door die VR-bril was het precies echt. Thierry en ik raceten tegen elkaar langs de poortjes. Ik heb in mijn jonge jaren wel geskied en gesnowboard, maar dit was toch nog anders. Driemaal hebben we die afdaling gedaan, driemaal heb ik gewonnen - zij het soms op het nippertje. Toch wel fijn om iemand die geroemd wordt om zijn snelheid achter je te laten." U kunt net zoals Thierry Neuville en Gilles Van Bouwel deze virutele skibeleving ervaren, in verschillende winkels in België, in cafés en digitaal via de applicatie Snowstorm.GILLESGilles Van Bouwel (28) studeert voor handelsingenieur aan de KU Leuven. Na vijf jaar studie trekt hij niet naar de arbeidsmarkt, maar naar de Vlerick Business School. Daarna gaat aan de slag bij Unilever als brand manager. De Mol maakt hem begin 2016 op slag wereldberoemd in Vlaanderen, waarna hij redacteur en presentator wordt bij Woestijnvis. Hij is onder meer op Vier te zien in Glammertime aan de zijde van Elodie Ouédraogo, Annelore De Donder en Jani Kazaltzis.THIERRY - BELGIAN Ambassador FOR MUMMThierry Neuville (28) is afkomstig uit Sankt Vith maar woont momenteel in Monaco. In 2008 debuteert hij in de rallysport en in minder dan vijf jaar bereikt hij daarin de top: deelnemen aan het wereldkampioenschap. Al in zijn tweede seizoen (2013) wordt hij met Ford vicewereldkampioen. Intussen heeft Neuville met Hyundai al twee WK-rally's gewonnen: Duitsland (2014) en Italië (2016). Dat is een Belgisch record. Veertien keer haalde hij ook al een podiumplaats in een WK-rally, maar hij ambieert niets minder dan de wereldtitel. In 2016 werd hij opnieuw vicewereldkampioen. Thierry Neuville staat bekend om zijn trendy looks (met zijn oranje bril als markantste stijlkenmerk). Elk jaar verzamelt hij tal van vips voor zijn evenement 'Stars & Drive'. Thierry Neuville is Mumm Brand Ambassador.