Scapa Sports versus kleur

De Scapa-lijn herken je aan de afwerking: dit seizoen werd er gewerkt met verschillende verf- en spraytechnieken, 3D-effecten en materiaalmixen. Zo geven geprinte jacquards en patchwork-hemdjes tegengewicht aan de klassieke polo. En een gekleurde blazer mag niet ontbreken.

Monsieur maison versus patchwork

De handgemaakte sjaals van Monsieur Maison springen in het oog door hun geraffineerde patchwork van couturestoffen uit vervlogen tijden. De ontwerper Emmanuel Demuynck, kunstschilder van opleiding, combineert feilloos diverse hoogwaardige stoffen. Denk katoenvoile, crêpe de Chine, jacquardzijde, denim, zijde-shantung, zijdetwills en linnen.

Strelli Homme versus cinema

Het Belgische huis Strelli Homme zocht zijn inspiratie in de filmwereld. De Franse film 'Le Grand Bleu' leidde het ontwerpteam naar het rijke kleurenpalet van de oceaan: tintelend lichtblauw aan het wateroppervlak, ondoordringbaar marine op de zeebodem. En ook de woestijn van 'Lawrence of Arabia' diende als inspiratiebron. Subtiele kleurschakeringen zoals beige, ecru en geel sieren de hemden en blazers.

Scapa Sports versus kleurDe Scapa-lijn herken je aan de afwerking: dit seizoen werd er gewerkt met verschillende verf- en spraytechnieken, 3D-effecten en materiaalmixen. Zo geven geprinte jacquards en patchwork-hemdjes tegengewicht aan de klassieke polo. En een gekleurde blazer mag niet ontbreken.Monsieur maison versus patchworkDe handgemaakte sjaals van Monsieur Maison springen in het oog door hun geraffineerde patchwork van couturestoffen uit vervlogen tijden. De ontwerper Emmanuel Demuynck, kunstschilder van opleiding, combineert feilloos diverse hoogwaardige stoffen. Denk katoenvoile, crêpe de Chine, jacquardzijde, denim, zijde-shantung, zijdetwills en linnen.Strelli Homme versus cinemaHet Belgische huis Strelli Homme zocht zijn inspiratie in de filmwereld. De Franse film 'Le Grand Bleu' leidde het ontwerpteam naar het rijke kleurenpalet van de oceaan: tintelend lichtblauw aan het wateroppervlak, ondoordringbaar marine op de zeebodem. En ook de woestijn van 'Lawrence of Arabia' diende als inspiratiebron. Subtiele kleurschakeringen zoals beige, ecru en geel sieren de hemden en blazers.