"Les Approches" is de eerste van twee monografische exposities die unieke vrouwen in de kunsten eren. Voor deze tentoonstelling wordt het werk van de Belgische cineaste Chantal Akerman in verband gebracht met werken van de Franse visuele kunstenares Annette Messager.

Op de begane grond van de galerij zal een projectie plaatsvinden van één van de laatste werken van Akerman, "Femmes d'Anvers en Novembre" (2008), een hommage aan de rokende vrouw. Akerman was een pionier in de moderne feministische film. In haar werk belichtte zij steeds de thema's identiteit, herinnering en immigratie.

Nog tot 24 september in de Espace Culturel Louis Vuitton.

"Les Approches" is de eerste van twee monografische exposities die unieke vrouwen in de kunsten eren. Voor deze tentoonstelling wordt het werk van de Belgische cineaste Chantal Akerman in verband gebracht met werken van de Franse visuele kunstenares Annette Messager. Op de begane grond van de galerij zal een projectie plaatsvinden van één van de laatste werken van Akerman, "Femmes d'Anvers en Novembre" (2008), een hommage aan de rokende vrouw. Akerman was een pionier in de moderne feministische film. In haar werk belichtte zij steeds de thema's identiteit, herinnering en immigratie. Nog tot 24 september in de Espace Culturel Louis Vuitton.