RIMOWA en haar lanceerpartner Lufthansa presenteerden voor de allereerste keer de elektronische bagagelabel op de FTE Global (Future Travel Experience) van 9 tot 11 september, de belangrijkste internationale conferentie voor het vliegwezen.

Van papier naar digitaal

Momenteel wordt bagage nog altijd manueel ingecheckt alvorens een papieren label te krijgen. Reizigers die zich verplaatsen met een koffer met elektronische bagagelabel van RIMOWA, vervaardigd door Netronix®, kunnen deze klus evengoed thuis of op weg klaren door gebruik te maken van de airline app. Naast een boarding pass, ontvangen ze alle digitale gegevens met betrekking tot hun bagage van de vliegtuigmaatschappij bij wie ze hun vlucht hebben geboekt. Lufthansa is de allereerste vliegtuigmaatschappij die deze functie bij haar apps heeft gevoegd, als onderdeel van een exclusief pakket. Een keer klikken volstaat om alle bagagegegevens via Bluetooth van de smartphone naar de koffer met ingebouwde elektronische bagagelabel door te sturen. De gegevens worden onmiddellijk weergegeven op de ingebouwde module van E Ink®. De bagage kan zonder verdere formaliteit zo op de luchthaven worden gedeponeerd.

De elektronische bagagelabels zullen enkel bij Lufthansa en in de winkels van RIMOWA te koop zijn. De verkoop start begin 2016.

RIMOWA en haar lanceerpartner Lufthansa presenteerden voor de allereerste keer de elektronische bagagelabel op de FTE Global (Future Travel Experience) van 9 tot 11 september, de belangrijkste internationale conferentie voor het vliegwezen.Van papier naar digitaalMomenteel wordt bagage nog altijd manueel ingecheckt alvorens een papieren label te krijgen. Reizigers die zich verplaatsen met een koffer met elektronische bagagelabel van RIMOWA, vervaardigd door Netronix®, kunnen deze klus evengoed thuis of op weg klaren door gebruik te maken van de airline app. Naast een boarding pass, ontvangen ze alle digitale gegevens met betrekking tot hun bagage van de vliegtuigmaatschappij bij wie ze hun vlucht hebben geboekt. Lufthansa is de allereerste vliegtuigmaatschappij die deze functie bij haar apps heeft gevoegd, als onderdeel van een exclusief pakket. Een keer klikken volstaat om alle bagagegegevens via Bluetooth van de smartphone naar de koffer met ingebouwde elektronische bagagelabel door te sturen. De gegevens worden onmiddellijk weergegeven op de ingebouwde module van E Ink®. De bagage kan zonder verdere formaliteit zo op de luchthaven worden gedeponeerd.De elektronische bagagelabels zullen enkel bij Lufthansa en in de winkels van RIMOWA te koop zijn. De verkoop start begin 2016.