Recept: Cuban Old Fashioned

Een voorbeeld van een grote klassieker is deze Cuban Old Fashioned. De Cubaanse smaak is te danken aan de Havana Club rum (7 jaar oud), die tijdens het rijpingsproces toetsen vanille, gedroogde vruchten, karamel, chocolade en tabak krijgt, die de rum meer body geven.

Te proberen op een avond onder kenners en fijnproevers.

Ingrediënten :

40 ml Havana Club rum (7 jaar oud)

Enkele druppels Essence of Cuba

Het sap van een schijfje sinaasappel

Voor de versiering: 1 schijfje sinaasappel

IJsblokjes

Bereiding : Vul een groot glas met ijsblokjes. Voeg 40 ml Havana Club 7 jaar oud toe. Voeg daarna enkele druppels Essence of Cuba en het sap van een schijfje sinaasappel toe. Meng alles en versier met een schijfje sinaasappel.

De Irish Jameson Mule

Sommigen noemen dit drankje "de nieuwe mojito". De verfrissende longdrink Mule is een uitstekend aperitief. Zijn Ierse variant, Irish Jameson Mule, bevat Jameson die volgens de Ierse traditie is gedistilleerd en geblend, en nog verder op smaak gebracht met gember. Zo ontstaat een perfect evenwicht tussen alcohol en citroen. De sprankelende limonade met pittige gember maakt de cocktail helemaal af. Voor een zomergevoel in de winter

Ingrediënten :

40 ml Irish whisky Jameson

10 ml limoensap

100 ml Ginger Ale (limonade met gember)

Voor de versiering: 1 partje limoen

Enkele druppels Angostura bitter (optioneel)

Bereiding : Bereid de cocktail meteen in een longdrinkglas. Vul het glas met ijsblokjes en giet er alle ingrediënten in. Roer met een menglepel. Versier met een partje limoen.

De Electrik blue

Shots zijn razend populair in het nachtleven. De Electrik Blue trekt de aandacht door zijn kleur en verleidt nachtbrakers met de combinatie van curaçao en citroensap. Met Electrik Blue hangt er elektriciteit in de lucht bij de clubbers van de hipste steden deze winter.

Ingrediënten :

20 ml Absolut Vodka

20 ml Blue Curaçao

10 ml citroensap

Bereiding : Shake !

Recept: Cuban Old FashionedEen voorbeeld van een grote klassieker is deze Cuban Old Fashioned. De Cubaanse smaak is te danken aan de Havana Club rum (7 jaar oud), die tijdens het rijpingsproces toetsen vanille, gedroogde vruchten, karamel, chocolade en tabak krijgt, die de rum meer body geven.Te proberen op een avond onder kenners en fijnproevers. Ingrediënten :40 ml Havana Club rum (7 jaar oud)Enkele druppels Essence of CubaHet sap van een schijfje sinaasappelVoor de versiering: 1 schijfje sinaasappelIJsblokjesBereiding : Vul een groot glas met ijsblokjes. Voeg 40 ml Havana Club 7 jaar oud toe. Voeg daarna enkele druppels Essence of Cuba en het sap van een schijfje sinaasappel toe. Meng alles en versier met een schijfje sinaasappel.De Irish Jameson MuleSommigen noemen dit drankje "de nieuwe mojito". De verfrissende longdrink Mule is een uitstekend aperitief. Zijn Ierse variant, Irish Jameson Mule, bevat Jameson die volgens de Ierse traditie is gedistilleerd en geblend, en nog verder op smaak gebracht met gember. Zo ontstaat een perfect evenwicht tussen alcohol en citroen. De sprankelende limonade met pittige gember maakt de cocktail helemaal af. Voor een zomergevoel in de winterIngrediënten :40 ml Irish whisky Jameson10 ml limoensap100 ml Ginger Ale (limonade met gember)Voor de versiering: 1 partje limoenEnkele druppels Angostura bitter (optioneel)Bereiding : Bereid de cocktail meteen in een longdrinkglas. Vul het glas met ijsblokjes en giet er alle ingrediënten in. Roer met een menglepel. Versier met een partje limoen.De Electrik blueShots zijn razend populair in het nachtleven. De Electrik Blue trekt de aandacht door zijn kleur en verleidt nachtbrakers met de combinatie van curaçao en citroensap. Met Electrik Blue hangt er elektriciteit in de lucht bij de clubbers van de hipste steden deze winter.Ingrediënten :20 ml Absolut Vodka20 ml Blue Curaçao10 ml citroensapBereiding : Shake !