Knack Weekend

Na enkele seizoenen met vooral ugly dad sneakers lanceert Balenciaga nu een strak, minimalistisch model. Het enige probleem? De schoen heeft verdacht veel weg van Benn, een sneakermodel van Lonsdale dat voor minder dan een tiende van de prijs te koop is.

De bekende Belgische ontwerper Raf Simons brengt eigen sneakers op de markt. Die creatieve uitstap krijgt de toepasselijke naam Raf Simons (Runner). De primeur is voor de fashionweek in Parijs. Daar worden de modellen uit de collectie voor herfst/winter 2020 voorgesteld.

Een jasje van Yves Saint Laurent ging onder de hamer voor 382.000 euro. Het is geïnspireerd op 'De zonnebloemen' van Vincent Van Gogh en er bestaan slechts vier exemplaren ter wereld. Het is meteen een recordbedrag voor een design van de wereldberoemde Franse modeontwerper.

Knack Weekend

Het Spaanse luxelabel Loewe is door het stof moeten kruipen. De aanleiding? Een gestreept ensemble dat volgens enkele alerte volgers op Instagram verdacht veel weg heeft van het gevangenisuniform tijdens de Holocaust.