Wereldwijd wonen aan het water

K House © Jonas Bjerre-Poulsen, Noah Sheldon

K House

De architectenbureaus AIM Architecture (hoofdzetel in Shangai) en het Deense bureau Norm Architects ontwierpen samen K House, een buitenverblijf voor stedelingen in het zuiden van Sri Lanka. De afgelegen villa aan het strand is omgeven door weelderig groen en adembenemende zeezichten. De architectuur gaat moeiteloos op in de natuur door zijn lichtheid, zachte overgangen en natuurlijke materialen.

www.aim-architecture.com

en www.normcph.com

Gapahuk House

Het architectenbureau Snøhetta (hoofdzetel in Noorwegen) ontwierp Gapahuk House voor een producent van recreatiewoningen. De prefabcabine is zo ontworpen dat ze zich makkelijk aanpast aan verschillende locaties en weersomstandigheden. “Gapahuk is ontworpen als een kant-en-klare cabine die in vrijwel elk landschap past,” aldus de architecten.

www.snohetta.com

Poli House

Het Chileense architectenbureau Pezo von Ellrichshausen kreeg verschillende prijzen voor Poli House in Coliumo op de kust van Chili. Hier is de Stille Oceaan. Deze woning is naast een zomerhuis, ook een tijdelijke residentie voor kunstenaars. Om aan die veranderende bezetting van bewoners verwijderden ze alle ‘huiselijkheid’. Wat overblijft is monumentaal, een rots in de branding.

www.pezo.cl

Gapahuk House
Gapahuk House© MIR/Picasa
Poli House
Poli House

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content