Sarah Jessica Parker

© GETTY IMAGES FOR FENDI

Wie Is Sarah Jessica Parker?

De naam Sarah Jessica Parker zal voor altijd verweven zijn met haar rol als Carrie Bradshaw, de modebewuste columniste die tussen 1998 en 2004 op het scherm te zien was in de serie Sex and the City. Daarna volgden twee langspeelfilms en dit jaar kwam And Just Like That… uit, de officiële SATC-reboot, waarvan we het tweede seizoen binnenkort mogen verwachten. SJP werd dankzij haar rol van Carrie gebombardeerd tot een fashionicoon. Zij is de vrouw die ons de pumps van Manolo Blahnik leerde kennen, en de Fendi Baguette natuurlijk. Die legendarische tas was in verschillende seizoenen van de serie te zien, en viert dit najaar haar 25ste verjaardag.

De Risico’s

Flamboyante schoenen, tule rokken, cowboyhoeden met glittertops, pompons die overal opdoken: de stijl van Carrie werd en wordt vaak als clownesk omschreven. Maar daar heeft Parker zich nooit veel van aangetrokken. Ze leent persoonlijk vaak uit de kast van Carrie en heeft een voorliefde voor extravagante hakken, maar is toch iets meer understated in haar kleurkeuze.

Het Succes

De stijl van Parker evolueert mee met haar personage. De Carrie in And Just Like That… droeg langere roklengtes, meer laagjes en had een liefde voor opvallende accessoires die niet onder stoelen of banken wordt gestoken. Sarah Jessica Parker is te vergelijken met de Baguette: een legende uit de jaren negentig die mooi ouder is geworden door trouw te blijven aan haar stijl en nu ook een nieuwe generatie aanspreekt. Zo gaat dat met iconen. Of je nu een tas bent of een topactrice.

1
1

Steel Haar Stijl

1. Happy Birthday, Fendi

De Fendi Baguette werd 25 jaar geleden geboren en groot gemaakt door SATC. Het model wordt weleens de eerste it-bag ooit genoemd.

Prijs op aanvraag, Fendi Baguette

2
2

2. Genieten van turquoise

Ook in de winter doet deze etherische kleur het goed. Nog even nadromen van een vakantie in Mykonos? Dat kan in oktober, dankzij deze mooie stenen.

? 750 Aurélie Bidermann

3
3

3. Kunst stofje

Wij zijn al snel mee met een arty print. Nóg chiquer in aardkleuren.

? 109, Second Female

4
4

4. Ook mooi met een panty

Satijn is dé trend van het najaar, en al zeker in nude…

? 219, Baum und Pferdgarten

5
5

5. Wie weerstaat aan Manolo’s?

SJP al zeker en vast niet.

? 995, Manolo Blahnik via net-a-porter.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content