Alexa Chung

Wie is Alexa Chung?

De Britse Alexa verscheen in het midden van de noughties op het grote scherm met haar eigen muziekprogramma ‘It’s on with Alexa Chung’. Na een samenwerking met lederwarenhuis Mulberry (en een eigen tas die haar naam draagt) werd ze al snel omarmd door de modewereld en prompt uitgeroepen tot internationaal stijlicoon. Het succes die de ‘Alexa’ tas wereldwijd met zich meebracht, smaakte naar meer en in 2017 lanceerde Chung haar eigen modehuis, ALEXACHUNG.

De Risico’s

De tongue-in-cheek nerdy-chic stijl van

ALEXACHUNG is een reflectie van haar eigen stijl en de jaren ’60 referenties die in het DNA van het merk (en Alexa zelf) zitten. Haar persoonlijke stijl is een blijver die nooit echt karikaturaal wordt. Alexa ziet het breed: ze combineert een badpak onder een broekpak en draagt afgeknipte jeans shorts met een klassieke Chanel blazer. Deze vrouw gelooft in uitersten die elkaar vinden in goede smaak, steevast met een portie humor.

Het Succes

Alles wat Chung aanraakt en draagt verandert in goud. Ze komt overal mee weg. Zelfs een witte broek en gekleurde cut-out body met bloemenprint weet ze op de rode loper in een fashion moment om te dopen, zoals hier voor de herfst-winter 2022 show van Isabel Marant in Parijs. Smijt er een iconische jas (met eigen naam) en een paar designer schoenen onder en alles komt goed. Stijltips van een pro noemen ze dat. Al kan je daar al spijt van krijgen wanneer je plots naar het toilet moet…

1
1

Steel haar stijl

1. De zwarte pump 2.0

Deze schoenen van By Far hebben iets meer om het lijf dan de klassieke (om niet te zeggen saaie) zwarte pumps. Het enkelbandje maakt de schoen wat spannender en nieuwer. ? 395, By Far.

2
2

2. De ecru pantalon: dit is Belgisch

Investeer in goede basics en ga ook meteen voor een Belgisch label dat prat gaat op mooie materialen van topkwaliteit. ? 295, Collectors Club

3. Max Mara stelt voor:

De Madame 2 jas in jersey. Ook wel bekend als het zomerse zusje van de iconische Madame

3
3

wintermantel. Deze kan je het ganse jaar door over je schouders draperen als avondjas.

? 1289, Max Mara via mytheresa.com

4
4

4. Topper met schattige print

Het is niet omdat er geen streepje zon te bespeuren valt, dat je je badpak niet tot eyecatcher van de avond kan uitroepen. ? 99, Scotch & Soda.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content