De omzet van de champagneverkoop zou dit jaar boven de 5,5 miljard euro uitkomen, goed voor 315 miljoen verkochte flessen. Dat is meer dan de 5 miljard euro omzet in 2019, maakte Jean-Marie Barillère, co-voorzitter van het Comité interprofessionnel du vin de Champagne (CIVC), vrijdag bekend.

Vooral de export naar Angelsaksische landen doet het goed, zei Barillère. 'Door de pandemie zijn er nieuwe consumptiepatronen ontstaan. Alles wat gelinkt is aan gezellig thuis zijn, zoals ook champagne, profiteert daarvan.'

De eindejaarsperiode is erg belangrijk voor de champagneverkoop, maar de sector gaat er nu al vanuit dat het record zal worden gebroken. Al is er wel wat ongerustheid over de impact van de nieuwe coronavariant Omikron. Komen er nieuwe extra maatregelen in de horeca en op evenementen, en wanneer, vraagt men zich af.

De omzet van de champagneverkoop zou dit jaar boven de 5,5 miljard euro uitkomen, goed voor 315 miljoen verkochte flessen. Dat is meer dan de 5 miljard euro omzet in 2019, maakte Jean-Marie Barillère, co-voorzitter van het Comité interprofessionnel du vin de Champagne (CIVC), vrijdag bekend. Vooral de export naar Angelsaksische landen doet het goed, zei Barillère. 'Door de pandemie zijn er nieuwe consumptiepatronen ontstaan. Alles wat gelinkt is aan gezellig thuis zijn, zoals ook champagne, profiteert daarvan.' De eindejaarsperiode is erg belangrijk voor de champagneverkoop, maar de sector gaat er nu al vanuit dat het record zal worden gebroken. Al is er wel wat ongerustheid over de impact van de nieuwe coronavariant Omikron. Komen er nieuwe extra maatregelen in de horeca en op evenementen, en wanneer, vraagt men zich af.