Al limone: een heerlijke carrièrewending

Een kruidenierszaak-annex-eatery die je verleidt zodra je één stap binnenzet dankzij het enthousiasme van de eigenaar en de kwaliteit van de producten. De Luikenaar met een voorliefde voor Piëmonte maakte er meteen ook een geslaagde carrièrewending van.

Deze onderneemster maakt granola waar zelfs Sergio Herman fan van is

In deze rubriek bevragen we bevlogen ondernemers over hoe ze omgaan met carrière en stijl. Deze week: Bie Verheye. Ze startte een jaar geleden haar eigen granolalabel La Favo op, en kon inmiddels al samenwerken met chef Sergio Herman. 'Ik steek mijn ambities niet onder stoelen of banken.'

Knack Weekend

De succesformule achter de hippe coworkingconcepten: 'Ons kantoor is een soort micromaatschappij'

Mare Hotterbeekx

Een indrukwekkend koffieaanbod, een prachtige achtertuin en een interieur dat zowat honderd keer stijlvoller is dan je eigen woonkamer. Is dat hoe het kantoor van de toekomst eruitziet? Populaire coworking-projecten laten ons alleszins geloven van wel. 'Ons werk- en privéleven vloeit steeds meer in elkaar over. Daar spelen wij dankbaar op in', klinkt het bij Fosbury & Sons.

De ondernemende vrouwen van morgen: 'Er is een gebrek aan rolmodellen'

Met tientallen, honderden, zelfs duizenden zijn ze, de vrouwen die de stap naar het ondernemerschap hebben gezet. Maar hoewel ze de helft van de actieve bevolking uitmaken, vertegenwoordigen vrouwen slechts een derde van de zelfstandigen. Dit fenomeen is niet typisch Belgisch, maar wordt in de hele Europese Unie geconstateerd. Tijd om even stil te staan bij dit maatschappelijk verschijnsel.

Vermoeide zakenlui aan het infuus: wondermiddel of schijnoplossing?

Stijn De Wandeleer

In het buitenland is het al big business, maar ook in België kunt u tegenwoordig uw slaaptekort inruilen voor een halfuur aan het infuus. Of toch niet? 'Onze behandeling gaat je migraine niet oplossen, maar ze kan je wel doen nadenken over je levensstijl.'