Je plant deze zomer ook een frisse duik in de plastic soep - excuseer, zee of oceaan - te nemen? Goed nieuws. Dat kan zonder schuldgevoel. De oplossing: een zwemshort gemaakt uit het plastic waartussen je anders rond zou zwemmen.

De nieuwe collectie van Bluebuck bestaat voor 100 procent uit gerecycleerd plastic dat afkomstig is uit de oceanen. Om zijn engagement te tonen, doneert het Britse merk ook nog eens vijf procent van alle verkocht zwemartikelen aan de Marine Conservation Society, een vzw die zich inzet voor het behoud van de mariene ecosystemen.

Twaalf miljoen ton plastic

'Mensen zijn zich erg bewust van de wereldwijde vervuiling door plastic', zegt Bluebuck-oprichter Pierre David aan FashionNetwork. 'Jaarlijks wordt twaalf miljoen ton plastic in onze zeeën en oceanen gedumpt. Dat heeft een grote invloed op het mariene leven en onze stranden. Wij doen onze deel door het plastic afval als grondstof te verwerken in onze nieuwste collectie.'

Hoe dat precies gaat? Daarvoor werkt het modemerk samen met het Spaanse bedrijf Seaquel. Zij werken op hun beurt dan weer samen met lokale vissers die het plastic uit het water filteren. Vervolgens wordt het plastic gereinigd, gesorteerd en gerecycleerd tot garen.

Inspiratie voor de collectie haalden de ontwerpers uit de zeilwereld. De zwemshorts komen in acht verschillende kleuren en hebben de kenmerkende zigzag-stiksels van zeilen en vlaggen. Ze kosten ongeveer 88 euro (75 pond), en zijn te koop op de website van Bluebuck.

Je plant deze zomer ook een frisse duik in de plastic soep - excuseer, zee of oceaan - te nemen? Goed nieuws. Dat kan zonder schuldgevoel. De oplossing: een zwemshort gemaakt uit het plastic waartussen je anders rond zou zwemmen.De nieuwe collectie van Bluebuck bestaat voor 100 procent uit gerecycleerd plastic dat afkomstig is uit de oceanen. Om zijn engagement te tonen, doneert het Britse merk ook nog eens vijf procent van alle verkocht zwemartikelen aan de Marine Conservation Society, een vzw die zich inzet voor het behoud van de mariene ecosystemen.'Mensen zijn zich erg bewust van de wereldwijde vervuiling door plastic', zegt Bluebuck-oprichter Pierre David aan FashionNetwork. 'Jaarlijks wordt twaalf miljoen ton plastic in onze zeeën en oceanen gedumpt. Dat heeft een grote invloed op het mariene leven en onze stranden. Wij doen onze deel door het plastic afval als grondstof te verwerken in onze nieuwste collectie.'Hoe dat precies gaat? Daarvoor werkt het modemerk samen met het Spaanse bedrijf Seaquel. Zij werken op hun beurt dan weer samen met lokale vissers die het plastic uit het water filteren. Vervolgens wordt het plastic gereinigd, gesorteerd en gerecycleerd tot garen.Inspiratie voor de collectie haalden de ontwerpers uit de zeilwereld. De zwemshorts komen in acht verschillende kleuren en hebben de kenmerkende zigzag-stiksels van zeilen en vlaggen. Ze kosten ongeveer 88 euro (75 pond), en zijn te koop op de website van Bluebuck.