Het kranenbedrijf Sarens, de specialist in hernieuwbare energie Carbomat Group en de internationale autoverdeler Carconnex zijn de kandidaat-ambassadeurs voor Vlaams-Brabant. Zij dingen mee naar de titel Trends Gazellen Ambassadeur, editie 2013.

Elk jaar publiceert Trends de lijsten met de Trends Gazellen, de snelst groeiende bedrijven van de vijf Vlaamse provincies en Brussel. Het bedrijf dat de provinciale of Brusselse lijst aanvoert en operationeel onafhankelijk is, wordt kandidaat-ambassadeur. Zo'n bedrijf maakt kans op de titel Trends Gazellen Ambassadeur, zeg maar het snelst groeiende bedrijf van heel Vlaanderen en Brussel.

Sarens is de Vlaams-Brabantse kandidaat-ambassadeur in de categorie grote bedrijven. Carbomat en Carconnex zijn voor dezelfde provincie de kandidaat-ambassadeurs voor de middelgrote en kleine bedrijven. Op 21 maart weten we of zij het geschopt hebben tot Trends Gazellen Ambassadeur. Op die dag maakt Trends de laureaat bekend in elk van de drie categorieën.

De benoeming van Sarens tot kandidaat-ambassadeur is geen verrassing. Het Wolvertemse kranenbedrijf is uitgegroeid tot een wereldspeler met meer dan 3000 werknemers en een omzet van 420 miljoen euro. In zijn specialiteit is Carbomat marktleider in de Benelux. Naast zonneboilers en warmtepompen verkoopt Carbomat ook zonnepanelen, goed voor ruim de helft van de omzet van 80 miljoen euro. Carconnex koopt nieuwe en tweedehandswagens om ze in heel Europa te verkopen, meestal aan professionele handelaars. Het is een van de grootste onafhankelijke Belgische spelers in de internationale automarkt.

Deze en komende weken publiceert Trends voor de vijf Vlaamse provincies en Brussel telkens de namen van 200 Gazellen: de 100 snelste groeiers bij de grote bedrijven, de 75 snelste groeiers bij de middelgrote bedrijven en de 25 snelste groeiers bij de kleintjes.

De 200 Vlaams-Brabantse Gazellen creëerden tussen 2007 en 2011 iets meer dan 9000 banen en zagen hun omzet met 4,4 miljard toenemen. Dat is een stuk minder dan bij de vorige editie van de Trends Gazellen, toen we de groei in de periode 2006-'10 bekeken. Toen zorgden de Vlaams-Brabantse Gazellen voor 14.300 nieuwe jobs en haalden 5,6 miljard euro meer omzet. De gedaalde tewerkstellings- en omzetgroei van deze editie is grotendeels toe te schrijven aan het wegvallen van Colruyt uit de lijst.

De grootste werkgever van de Vlaams-Brabantse Gazellen is het rekruteringsbedrijf Robert Half, goed voor 2377 werknemers, gevolgd door IKEA Belgium met 1926 werknemers. Beide bedrijven zijn in buitenlandse handen. Van de 175 grote en middelgrote Gazellen van Vlaams-Brabant wordt slechts 41 procent gecontroleerd door landgenoten.

Het kranenbedrijf Sarens, de specialist in hernieuwbare energie Carbomat Group en de internationale autoverdeler Carconnex zijn de kandidaat-ambassadeurs voor Vlaams-Brabant. Zij dingen mee naar de titel Trends Gazellen Ambassadeur, editie 2013.Elk jaar publiceert Trends de lijsten met de Trends Gazellen, de snelst groeiende bedrijven van de vijf Vlaamse provincies en Brussel. Het bedrijf dat de provinciale of Brusselse lijst aanvoert en operationeel onafhankelijk is, wordt kandidaat-ambassadeur. Zo'n bedrijf maakt kans op de titel Trends Gazellen Ambassadeur, zeg maar het snelst groeiende bedrijf van heel Vlaanderen en Brussel. Sarens is de Vlaams-Brabantse kandidaat-ambassadeur in de categorie grote bedrijven. Carbomat en Carconnex zijn voor dezelfde provincie de kandidaat-ambassadeurs voor de middelgrote en kleine bedrijven. Op 21 maart weten we of zij het geschopt hebben tot Trends Gazellen Ambassadeur. Op die dag maakt Trends de laureaat bekend in elk van de drie categorieën. De benoeming van Sarens tot kandidaat-ambassadeur is geen verrassing. Het Wolvertemse kranenbedrijf is uitgegroeid tot een wereldspeler met meer dan 3000 werknemers en een omzet van 420 miljoen euro. In zijn specialiteit is Carbomat marktleider in de Benelux. Naast zonneboilers en warmtepompen verkoopt Carbomat ook zonnepanelen, goed voor ruim de helft van de omzet van 80 miljoen euro. Carconnex koopt nieuwe en tweedehandswagens om ze in heel Europa te verkopen, meestal aan professionele handelaars. Het is een van de grootste onafhankelijke Belgische spelers in de internationale automarkt. Deze en komende weken publiceert Trends voor de vijf Vlaamse provincies en Brussel telkens de namen van 200 Gazellen: de 100 snelste groeiers bij de grote bedrijven, de 75 snelste groeiers bij de middelgrote bedrijven en de 25 snelste groeiers bij de kleintjes.De 200 Vlaams-Brabantse Gazellen creëerden tussen 2007 en 2011 iets meer dan 9000 banen en zagen hun omzet met 4,4 miljard toenemen. Dat is een stuk minder dan bij de vorige editie van de Trends Gazellen, toen we de groei in de periode 2006-'10 bekeken. Toen zorgden de Vlaams-Brabantse Gazellen voor 14.300 nieuwe jobs en haalden 5,6 miljard euro meer omzet. De gedaalde tewerkstellings- en omzetgroei van deze editie is grotendeels toe te schrijven aan het wegvallen van Colruyt uit de lijst. De grootste werkgever van de Vlaams-Brabantse Gazellen is het rekruteringsbedrijf Robert Half, goed voor 2377 werknemers, gevolgd door IKEA Belgium met 1926 werknemers. Beide bedrijven zijn in buitenlandse handen. Van de 175 grote en middelgrote Gazellen van Vlaams-Brabant wordt slechts 41 procent gecontroleerd door landgenoten.