'Wat een schande. Ik sta hier aan een check-in-rij van Ryanair achter een huilende vrouw. Ze moet bijbetalen voor al haar emotionele bagage', postte de Britse comedian Ryan Hand enkele dagen geleden op Twitter.

De grap is een verwijzing naar het beleid dat de Ierse lagekostenmaatschappijen jarenlang heeft aangehouden, namelijk dat reizigers voor alle mogelijke extra's een toeslag moeten betalen.

Twitter
© Twitter

Maar aangezien de lagenkostenmaatschappij zelf werd aangesproken, werd de tweet van Hand ook beantwoord. 'In welke luchthaven was dat?', klonk het antwoord van Ryanair. De tweet werd in geen tijd honderden keren verspreid.

'Sarcasme-detector'

'We zijn trots op de snelheid van onze klantendienst', legde een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij uit aan The Independent. 'Maar we bieden onze verontschuldigen aan voor de tijdelijke technische moeilijkheden met onze sarcasme-detector.'

Ontevreden klanten

Voor veel bedrijven is het communiceren met klanten via Twitter een proces van vallen en opstaan. Voor Ryanair ging het al eens mis toen ceo Michael O'Leary in 2013 in gesprek ging met de klanten op Twitter. Nadat hij eerst een seksuele toespeling maakte op het uiterlijk van een vrouw die een vraag stelde, escaleerde de situatie snel. Zeker toen ook ontevreden klanten hun vragen afvuurden op de topman.

O'Leary is er de man ook niet naar om zich in te houden. Nu en dan veroorzaakt hij controverse met zijn uitspraken.

'Wat een schande. Ik sta hier aan een check-in-rij van Ryanair achter een huilende vrouw. Ze moet bijbetalen voor al haar emotionele bagage', postte de Britse comedian Ryan Hand enkele dagen geleden op Twitter.De grap is een verwijzing naar het beleid dat de Ierse lagekostenmaatschappijen jarenlang heeft aangehouden, namelijk dat reizigers voor alle mogelijke extra's een toeslag moeten betalen.Maar aangezien de lagenkostenmaatschappij zelf werd aangesproken, werd de tweet van Hand ook beantwoord. 'In welke luchthaven was dat?', klonk het antwoord van Ryanair. De tweet werd in geen tijd honderden keren verspreid.'We zijn trots op de snelheid van onze klantendienst', legde een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij uit aan The Independent. 'Maar we bieden onze verontschuldigen aan voor de tijdelijke technische moeilijkheden met onze sarcasme-detector.'Voor veel bedrijven is het communiceren met klanten via Twitter een proces van vallen en opstaan. Voor Ryanair ging het al eens mis toen ceo Michael O'Leary in 2013 in gesprek ging met de klanten op Twitter. Nadat hij eerst een seksuele toespeling maakte op het uiterlijk van een vrouw die een vraag stelde, escaleerde de situatie snel. Zeker toen ook ontevreden klanten hun vragen afvuurden op de topman.O'Leary is er de man ook niet naar om zich in te houden. Nu en dan veroorzaakt hij controverse met zijn uitspraken.