Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft maandag een bedrag van 650 miljard dollar (ruim 547 miljard euro) goedgekeurd om landen te helpen de coronacrisis te doorstaan. Het gaat om het grootste steunbedrag sinds de oprichting van het IMF. Het geld heeft als doel landen te helpen met oplopende schulden en de financiële gevolgen van de coronapandemie.

Uber-concurrent Bolt heeft een investering van 600 miljoen euro opgehaald om een boodschappenbezorgdienst op te zetten. Aan het Estse bedrijf achter de taxi-app hangt daarmee een prijskaartje van 4 miljard euro.

De Britse grootbank HSBC heeft meer winst geboekt dan verwacht tijdens de eerste helft van dit jaar. De bank, met focus op Azië, zag de winst na belasting stijgen met 5,3 miljard dollar (4,4 miljard euro) tot 8,4 miljard dollar, zo maakte ze maandag bekend.

Verzekeraar Axa heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een nettowinst geboekt van 4 miljard euro, een stijging van 180 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en van 71 procent ten opzichte van het eerste semester van 2019, voor het uitbreken van de coronacrisis. Dat heeft Axa maandag bekendgemaakt.

Knack

Bedrijven willen weten of hun werknemers al dan niet gevaccineerd zijn, maar mogen daar juridisch gezien niet naar vragen. 'Wij zijn wel verantwoordelijk voor de veiligheid op de werkvloer', zegt de Vlaamse werkgeversorganisatie Voka zaterdag in de Mediahuiskranten.

Knack

De smartphones van de Chinese bedrijven Xiaomi, Oppo en OnePlus zijn sterk in opmars in ons land, maar de Staatsveiligheid waarschuwt voor het risico op spionage. Er is volgens de inlichtingendienst een 'systematische en diepgaande vermenging tussen die bedrijven en de Chinese overheid', schrijft De Tijd zaterdag.

Engie heeft tijdens de eerste zes maanden van dit jaar een nettowinst van 2,3 miljard euro geboekt, waar in dezelfde periode vorig jaar nog een nulresultaat gerealiseerd werd. De energiegroep trekt zijn verwachtingen voor het volledige jaar op, zo meldt hij vrijdag.

Na twee opeenvolgende kwartalen van negatieve groei heeft de economie van de eurozone opnieuw het herstel ingezet. Het bruto binnenlands product van de 19 eurolanden nam in het tweede trimester met 2,0 procent toe, zo blijkt vrijdag uit de eerste ramingen van Eurostat.