De prijzen in de supermarkten zijn fors hoger in vergelijking met een jaar geleden. Als reactie daarop koopt de consument minder merkproducten en meer eersteprijs- en witte producten. Er komt nog een prijsstijging aan, maar supermarkten blijven tegelijk inzetten op scherpe promoties. 'Retailers pakken uit met kortingen van gemiddeld bijna 30 procent. Dat is een lichte stijging van een al historisch hoog percentage', zegt retailspecialist Dirk Vanderveken.

Laurenz Verledens

In twee jaar tijd is de vastgoedkoopkracht van de Belg sterk afgenomen. Het historische laagterecord van 1980 komt in zicht.

In het lijstje van de duurste steden ter wereld bezet New York voor het eerst, samen met de Aziatische stadstaat Singapore, de eerste plaats. En dat heeft alles te maken met de wereldwijde crisis van de gestegen levensonderhoudskosten en de sterke dollar, maakte het Britse magazine The Economist bekend.

MoneyTalk

De beurzen in New York zijn woensdag na een voorzichtig begin met forse winsten de handel uitgegaan. Een speech van de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, bracht meer optimisme bij beleggers. Hij gaf aan dat de Fed mogelijk al vanaf december de rente met minder grote stappen zal verhogen.

Uit het magazine
Alain Mouton

De Belgische arbeidsmarkt draait onverminderd op volle toeren, energie- en loonkostencrisis of niet. Zelfs een recessie zal de jobcreatie niet doen stilvallen. Toch is de Belgische werkzaamheidsgraad met 71,6 procent laag in vergelijking met de buurlanden. De vraag en het aanbod zijn nog altijd niet op elkaar afgestemd. De krapte op de arbeidsmarkt is een blijver. Trends reikt tien remedies aan die meer Belgen een baan kunnen opleveren.

Brouwer AB InBev kreeg dinsdag in Leuven zijn Braziliaanse CEO Michel Doukeris en premier Alexander De Croo over de vloer in zijn wereldwijde onderzoekscentrum (GITEC). Daar werken zowat 120 mensen aan allerhande ontwikkelingen van nieuwe bieren en brouwtechnieken. Een van de installaties is Biobrew, een manier om via 'precisiefermentatie' van gist niet-dierlijke eiwitten te maken. Kanaal Z was erbij.