Colruyt blijft de supermarktketen met de laagste prijzen in ons land. Dat is geen verrassing voor een merk met een 'laagsteprijsgarantie'. Wel verrassend is dat zijn prijzen gemiddeld lager zijn dan vóór de coronacrisis. Ook de eerste achtervolger, Albert Heijn, speelt het hard. Dat blijkt uit een analyse van het gespecialiseerde onderzoeksbureau Daltix.

Het Belgische ondernemersvertrouwen is in juni gestegen tot het hoogste peil sinds 1980, toen de conjunctuurbarometer in zijn huidige samenstelling werd gelanceerd, meldt de Nationale Bank donderdag.

Agfa-Gevaert gaat opnieuw wereldwijd de prijzen verhogen van offsetdrukplaten. Die zullen tot 10 procent duurder gaan, meldt de beeldvormingsgroep uit Mortsel donderdag. In maart had het bedrijf al eens een prijsverhoging aangekondigd. Dure grondstoffen liggen aan de basis van de prijsverhogingen.

MoneyTalk

Vanaf volgend jaar kan men in krantenwinkels in ons land een bankrekening openen, er geld storten of cash afhalen. Nickel, een dochteronderneming van het Franse BNP Paribas, mikt op 1.400 verkooppunten en 300.000 klanten, schrijven verschillende kranten donderdag.

Knack

Minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (Vooruit) heeft een voorstel klaar om de vrijstelling van sociale bijdragen bij een eerste aanwerving aan te passen. Te duur voor te weinig jobcreatie, klinkt het. Alleen de Franstalige liberalen verzetten zich nog fors tegen een inperking van een van de paradepaardjes uit de taxshift van de regering-Michel. Dat schrijft De Tijd donderdag.

Uit het magazine
Stijn Fockedey

De coronacrisis duwde de prijzen even omhoog, maar sinds vorige zomer neemt de concurrentie tussen de supermarkten steeds hardere vormen aan. De prijzen van Colruyt en Albert Heijn zijn al meer dan 10 procent goedkoper dan het gemiddelde. Het is er nu zelfs goedkoper winkelen dan voor corona.