Knack

Met een exclusieve fiscale aftrekbaarheid voor elektrische wagens en een fiscale stimulans om overal laadpalen neer te poten, hoopt minister Vincent Van Peteghem (CD&V) dat de elektrische bedrijfswagen vanaf 2026 de norm wordt. De bedrijfswagen op zich wordt voorlopig niet in vraag gesteld. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en Gazet van Antwerpen dinsdag.

Bedrijven die vacatures uitschrijven, kunnen daar binnenkort fictieve sollicitaties op krijgen. De Vlaamse regering heeft daarover akkoorden gesloten met 33 sectoren, waaronder de horeca, kappers, elektriciens en de kleinhandel. Dat schrijft De Tijd dinsdag.

Vakbonden en werkgevers hebben maandag een akkoord bereikt over hogere uitkeringen. Dat is vernomen bij de sociale partners. Onder meer de laagste en oudste pensioenen gaan omhoog, net zoals de laagste werkloosheidsuitkeringen.

Trends

De miljonairsbroers Victor en William Fung uit Hongkong zijn de verkoop van hun belang in het Belgische luxemerk Delvaux aan het onderzoeken. Dat schrijft het financiële persagentschap Bloomberg maandag op basis van ingewijden.

Gameswinkelketen GameStop heeft maandag aangekondigd dat CEO George Sherman zijn functie ten laatste op 31 juli zal neerleggen. De zoektocht naar een vervanger loopt.

Marc De Vos

'Vandaag vinden China en de Verenigde Staten elkaar in een verdragsagenda tegen de klimaatopwarming. Dat is hoopgevend voor de planeet. Zonder een Chinees-Amerikaanse verstandhouding is de mobilisatie tegen de broeikasgassen ten dode opgeschreven. Maar zie daarin vooral geen politieke verzoening.' Dat zegt Marc De Vos, decaan aan de Macquarie University in Sydney en visiting fellow bij de denktank Itinera.

Coca-Cola blijft lijden onder de coronapandemie, maar heeft in de eerste drie maanden van het jaar wel betere resultaten neergezet dan verwacht. Dat blijkt uit kwartaalcijfers die de frisdrankgigant heeft bekendgemaakt.