Biofarmabedrijf UCB heeft van de Europese Commissie toestemming gekregen om het medicijn Fintepla op de markt te brengen voor de behandeling van het syndroom van Lennox-Gastaut, een zware vorm van epilepsie bij kinderen. Dat meldt het bedrijf woensdag in een persbericht.

Ook de Franse olie- en gasreus TotalEnergies heef het voorbije jaar een recordwinst geboekt, met dank aan duur aardgas en dure olie.

DataNews

Zoom Video schrapt wereldwijd 1.300 banen. Voor het Amerikaanse bedrijf, dat tijdens de coronacrisis hard groeide toen in veel landen thuiswerken de voorkeur kreeg, betekent dat een verkleining van het personeelsbestand met vijftien procent.

Op 11 februari vindt de achtste Internationale Dag voor Meisjes en Vrouwen in Wetenschap van de Verenigde Naties plaats. Dat is een gelegenheid om te pleiten voor meer meisjes in STEM-studierichtingen, waarin het accent gelegd wordt op wiskunde, exacte wetenschappen, techniek of ICT.

Euronav organiseert op 23 maart een bijzondere algemene vergadering, te midden van een machtsstrijd tussen de oprichtersfamilie Saverys en de Noorse concurrent Frontline. Dat maakte de Belgische olietankerrederij bekend.