Knack

De Lijn waarschuwt voor aanhoudende structurele tekorten de komende jaren. De coronacrisis heeft er voor gezorgd dat het bedrijf tien procent van de reizigers voorgoed kwijt zal zijn, zo vreest de Vlaamse openbaarvervoermaatschappij.

Sportmagazine

Landskampioen Club Brugge wil vanaf de play-offs in april uitzonderlijke items te koop aanbieden als NFT's, digitale certificaten waarmee iemand zich eigenaar kan noemen van een voorwerp of zelfs van een evenement. Dat schrijft De Tijd donderdag. Daarmee is blauw-zwart de eerste Belgische club die zich op de NFT-markt stort.

Uit het magazine
Marc Buelens

'Bij uitdagende problemen moet je even op je stappen terugkomen, vernietig je het best wat je al had opgebouwd, om de weg vrij te maken voor nieuwe mogelijkheden.' Dat zegt Marc Buelens, professor-emeritus aan de Vlerick Business School.

MoneyTalk
Uit het magazine
Ilse De Witte

De Belgische banken hebben nog tot het einde van de maand om aan het Centraal Aanspreekpunt van de Nationale Bank door te geven hoeveel geld er op uw rekeningen staat, hoeveel u hebt geleend en hoeveel vermogen u hebt opgebouwd via levensverzekeringen of beleggingen. Fiscale experts vragen zich af wat de overheid van plan is met al die gegevens.

Uit het magazine
Roeland Byl

Werknemers hebben zich in 2021 vaker ziek gemeld dan de vorige jaren. Maar lang niet alle afwezigheden waren te wijten aan een coronabesmetting. Thuiswerkers kregen te kampen met nek- en rugklachten, en ook het mentale welzijn van werknemers stond onder druk.

Deminor gaat beroep aantekenen tegen het vonnis van de Brusselse ondernemingsrechtbank van begin november. Die rechtbank had alle argumenten van tafel geveegd in de zaak die het juridisch advieskantoor opgestart was namens bijna 2.200 Arco-coöperanten die hun geld destijds kwijtgespeeld hadden. Deminor roept bovendien nieuwe Arco-coöperanten op om zich te registreren met het oog op nieuwe juridische stappen.