KBC presteert beter dan verwacht

KBC heeft in het derde kwartaal een nettowinst gerealiseerd van 612 miljoen euro. Dat is beter dan analisten hadden verwacht, blijkt uit de kwartaalresultaten van de Belgische bank-verzekeraar.

'Brusselse winkels veren weer op'

Het was een wat surrealistisch beeld, de voorstelling van Brussel als winkelstad op de winkelvastgoedbeurs Mapic. Negen sprekers vooraan, die een bijna even groot publiek toespraken over de omwenteling van de Brussel na de vele werken.

Duitse economie vermijdt recessie

De Duitse economie is - tegen de prognoses in - uiteindelijk niet in een recessie beland. Dat blijkt uit cijfers van het Duitse bureau voor statistiek.

Knack

Klimaat­geld blijft vloeien naar ExxonMobil

De Vlaamse regering zal ook de volgende jaren grote stroomverbruikers 'maximaal' compenseren met geld uit het Klimaatfonds. Dat berichten De Standaard, Het Nieuwsblad, Het Belang van Limburg en Gazet van Antwerpen. 'Alvast één subsidie waarop Jambon niet bespaart', reageert de Bond Beter Leefmilieu.

Uit het magazine

Analyse: Kapitalisme in crisis

Jozef Vangelder & Jef Poortmans

Het volk mort, wereldwijd. Het klimaat warmt op, bedrijven worden te machtig en de ongelijkheid groeit. De vrijemarkteconomie krijgt vaak de zwartepiet voor al die problemen. Maar zo eenvoudig is het niet.

Sioen op overnamepad

Textielgroep Sioen Industries is geïnteresseerd in de overname van de pvc-coatingactiviteiten van de Amerikaanse groep Glen Raven.

MoneyTalk

Techreus Google stort zich op bankwereld

Google gaat klanten in de Verenigde Staten de mogelijkheid bieden om een bankrekening te openen via de internetgigant. Daarmee treedt het bedrijf in de voetsporen van andere techreuzen als Apple, die zich al eerder waagden aan betalingsdiensten voor consumenten.

MoneyTalk

Decenniumdoelen: 'Twaalfde Armoedebarometer staat in het rood'

De twaalfde Armoedebarometer kleurt donkerrood. Dat zegt Decenniumdoelen (DCD), het platform van armoedeorganisaties, middenveld, vakbonden en mutualiteiten, dat de barometer opstelde. 'Deze twaalfde barometer is onthutsend voor het Vlaamse en federale beleid', zegt Jos Gheysels, voorzitter van DCD, woensdag bij de presentatie.