Henri de Romrée, de topman van de Amerikaanse divisie, stapt op bij bpost. Hij ziet de samenwerking met ceo Van Avermaet niet langer zitten.

DataNews

Bedrijven hebben tijdens de coronapandemie veel meer geld in IT geïnvesteerd om veilig thuiswerken van personeel mogelijk te maken. Volgens onderzoek van recruiter Harvey Nash en accountants- en adviesbureau KPMG ging het om een bedrag van circa 12,8 miljard euro extra per week.

MoneyTalk

De Belgische consument heeft de zomerblues een beetje van zich kunnen afschudden. Kelderde het consumentenvertrouwen in augustus nog, dan schat de consument in deze zonnige septembermaand de toekomst opnieuw iets rooskleuriger in.

Door de coronapandemie zal er volgend jaar geen Wereld Economisch Forum (WEF) plaatsvinden in Davos. Het evenement dat normaal gezien volgend jaar van 26 tot 29 januari zou plaatsvinden, was eerder al uitgesteld naar de zomer.

Marc De Vos

'Niets illustreert de ondraaglijke lichtheid van ons publiek bestuur beter dan de schandalige verwaarlozing van elk greintje verantwoordelijkheid in de overheidsfinanciën.' Dat zegt Marc De Vos, decaan aan de Macquarie University in Sydney en visiting fellow bij de denktank Itinera

Herman Matthijs (UGent, VUB)

Als je de cijfers naast elkaar legt, is Nederland een pak beter bezig dan België. Misschien moeten de Vivaldi-onderhandelaars maar eens een werkbezoek brengen aan Het Torentje in Den Haag, stelt Herman Mathijs, hoogleraar publieke financiën aan de UGent en de VUB. Toch lijkt ook Nederland niet te ontsnappen aan een ruk naar rechts en dreigt na de verkiezingen van maart voor premier Rutte een regeringsvorming op zijn Belgisch.

Bij voetbalclub KV Mechelen heeft maandag een huiszoeking plaatsgevonden in het kader van het onderzoek naar de failliete modegroep FNG. Dat bevestigt het Antwerpse parket, dat niet dieper wil ingaan op de reden voor de huiszoeking behalve dat het onderzoek KVM zelf niet viseert.