De Raad wijst erop dat de regeling mogelijk tweemaal discriminerend is. Eigenlijk zegt hij dat verscheidene van de activiteiten die onder de regeling vallen zowel door een bijklusser als door een zelfstandige of werknemer kunnen worden uitgeoefend. Hij vindt het niet evident dat die bijklusser dat werk onbelast zou kunnen doen, terwijl een werknemer daarop wel belastingen en socialezekerheidsbijdragen zou moeten betalen.

Daarnaast vindt de Raad van State het discriminerend dat de regeling alleen openstaat voor wie al een andere professionele hoofdactiviteit heeft - als werknemer of zelfstandige - en voor gepensioneerden. Hij vindt het discriminerend dat bijvoorbeeld huisvrouwen- of mannen of wie minder dan vier vijfde werkt niet in aanmerking komen.

Dat het wetsontwerp over onbelast bijklussen tot 6.000 euro per jaar nog niet op punt staat, is volgens premier Charles Michel normaal. 'We hebben in juli gezegd dat we nog gigantisch veel werk voor de boeg hadden voor de implementatie van die maatregelen. We gaan de opmerkingen nu in de schoot van de ministerraad bestuderen en verderwerken. Maar we zitten op koers', zei de premier vrijdag na de ministerraad.

De Raad wijst erop dat de regeling mogelijk tweemaal discriminerend is. Eigenlijk zegt hij dat verscheidene van de activiteiten die onder de regeling vallen zowel door een bijklusser als door een zelfstandige of werknemer kunnen worden uitgeoefend. Hij vindt het niet evident dat die bijklusser dat werk onbelast zou kunnen doen, terwijl een werknemer daarop wel belastingen en socialezekerheidsbijdragen zou moeten betalen. Daarnaast vindt de Raad van State het discriminerend dat de regeling alleen openstaat voor wie al een andere professionele hoofdactiviteit heeft - als werknemer of zelfstandige - en voor gepensioneerden. Hij vindt het discriminerend dat bijvoorbeeld huisvrouwen- of mannen of wie minder dan vier vijfde werkt niet in aanmerking komen.Dat het wetsontwerp over onbelast bijklussen tot 6.000 euro per jaar nog niet op punt staat, is volgens premier Charles Michel normaal. 'We hebben in juli gezegd dat we nog gigantisch veel werk voor de boeg hadden voor de implementatie van die maatregelen. We gaan de opmerkingen nu in de schoot van de ministerraad bestuderen en verderwerken. Maar we zitten op koers', zei de premier vrijdag na de ministerraad.