Volgens de spoorwegmaatschappij neemt vooral het aantal vrijetijdsverplaatsingen met de trein toe. Zo registreerde de NMBS 6 procent meer senioren in de trein, 8 procent meer jongeren en 9 procent meer gezinnen.

Ook vrijetijdsproducten als Go Unlimited en het weekendbiljet deden het beter dan in 2016. Het aantal pendelaars stijgt ook, maar in mindere mate. Er werden afgelopen jaar 2 procent meer woon-werkabonnementen verkocht in vergelijking met een jaar eerder.

De NMBS wijst er nog eens op dat met het nieuwe vervoersplan, dat in december werd ingevoerd, het treinaanbod met 5 procent is gestegen. Tegen 2020 komen er dankzij nieuwe M7-dubbeldektreinen meer dan 10.000 zitplaatsen bij.

De cijfers die woensdag werden vrijgegeven, hebben enkel betrekking op het binnenlands verkeer van de NMBS.

Volgens de spoorwegmaatschappij neemt vooral het aantal vrijetijdsverplaatsingen met de trein toe. Zo registreerde de NMBS 6 procent meer senioren in de trein, 8 procent meer jongeren en 9 procent meer gezinnen. Ook vrijetijdsproducten als Go Unlimited en het weekendbiljet deden het beter dan in 2016. Het aantal pendelaars stijgt ook, maar in mindere mate. Er werden afgelopen jaar 2 procent meer woon-werkabonnementen verkocht in vergelijking met een jaar eerder. De NMBS wijst er nog eens op dat met het nieuwe vervoersplan, dat in december werd ingevoerd, het treinaanbod met 5 procent is gestegen. Tegen 2020 komen er dankzij nieuwe M7-dubbeldektreinen meer dan 10.000 zitplaatsen bij.De cijfers die woensdag werden vrijgegeven, hebben enkel betrekking op het binnenlands verkeer van de NMBS.