Wallonië registreerde 202 boetes, goed voor een totaalbedrag van 202.000 euro, meldt Nicolas Yernaux, een woordvoerder van het Waalse Gewest.

In totaal werden al ongeveer 1.800 overtredingen geregistreerd. "Die worden momenteel geanalyseerd", zegt Yernaux. "De boetes zullen in de loop van augustus worden verstuurd."

Boven op de 202.000 euro aan uitgeschreven boetes konden controleurs op het terrein nog voor 118.000 euro aan boetes innen van vrachtwagenschauffeurs die geen 'on board unit' (OBU) hadden of omdat die niet in orde was.

Dinsdag raakte bekend dat de Vlaamse Belastingdienst in totaal al voor meer dan 1,7 miljoen euro aan boetes heeft uitgeschreven aan vrachtwagenchauffeurs die de regels rond de kilometerheffing overtraden. Mobiele teams schreven in totaal al 168 boetes uit, terwijl bijna 1.600 chauffeurs gepakt werden met behulp van camera's boven snelwegen, aldus woordvoerder Kris De Sagher.

Sinds 1 april moeten - ondanks aanhoudend protest - alle vrachtwagens van meer dan 3,5 ton uitgerust zijn met een zogenaamde On Board Unit (OBU) als ze van ons wegennet gebruikmaken. Dat toestel registreert het aantal gereden kilometers op de tolwegen en stuurt deze gegevens door naar Viapass, de overheidsorganisatie die de kilometerheffing controleert en coördineert.

Wallonië registreerde 202 boetes, goed voor een totaalbedrag van 202.000 euro, meldt Nicolas Yernaux, een woordvoerder van het Waalse Gewest.In totaal werden al ongeveer 1.800 overtredingen geregistreerd. "Die worden momenteel geanalyseerd", zegt Yernaux. "De boetes zullen in de loop van augustus worden verstuurd."Boven op de 202.000 euro aan uitgeschreven boetes konden controleurs op het terrein nog voor 118.000 euro aan boetes innen van vrachtwagenschauffeurs die geen 'on board unit' (OBU) hadden of omdat die niet in orde was. Dinsdag raakte bekend dat de Vlaamse Belastingdienst in totaal al voor meer dan 1,7 miljoen euro aan boetes heeft uitgeschreven aan vrachtwagenchauffeurs die de regels rond de kilometerheffing overtraden. Mobiele teams schreven in totaal al 168 boetes uit, terwijl bijna 1.600 chauffeurs gepakt werden met behulp van camera's boven snelwegen, aldus woordvoerder Kris De Sagher.Sinds 1 april moeten - ondanks aanhoudend protest - alle vrachtwagens van meer dan 3,5 ton uitgerust zijn met een zogenaamde On Board Unit (OBU) als ze van ons wegennet gebruikmaken. Dat toestel registreert het aantal gereden kilometers op de tolwegen en stuurt deze gegevens door naar Viapass, de overheidsorganisatie die de kilometerheffing controleert en coördineert.