Volgens voormalig spoorbaas Marc Descheemaecker kunnen er bij spoorwegmaatschappij NMBS "nog 4 à 5.000 jobs geschrapt worden". Dat verklaarde hij zaterdag tijdens het praatprogramma "Grand Oral" van RTBF-radio en de krant Le Soir.

"Geen 6.000 jobs, dat is licht overdreven, maar wel ergens tussen de 4.000 en 5.000 jobs, vooral in de administratie. Om dat te doen moeten er enkele vereenvoudigingen worden doorgevoerd op vlak van functies, premies, graden en hiërarchische niveaus. Het aantal managers en consultants moet naar beneden", aldus nog Descheemaecker.

"Vandaag de dag zijn er bijna 10.000 jobs minder dan toen ik begon in 2002. We hebben niemand ontslagen, we hebben de mensen die niets bijdroegen aan het mobiliteitssysteem en die de belastingbetaler veel geld kostten, niet vervangen. 9.000 tot 10.000 mensen, dat is meer dan een half miljard aan lonen per jaar", luidde het verder.

De voormalige spoorbaas voegde er nog aan toe het strategisch plan van MR-minister Jacqueline Galant (MR) te steunen. "Ze voert historische veranderingen door bij de Belgische spoorwegen. Dat is heel erg nodig." (Belga/SD)

"Geen 6.000 jobs, dat is licht overdreven, maar wel ergens tussen de 4.000 en 5.000 jobs, vooral in de administratie. Om dat te doen moeten er enkele vereenvoudigingen worden doorgevoerd op vlak van functies, premies, graden en hiërarchische niveaus. Het aantal managers en consultants moet naar beneden", aldus nog Descheemaecker."Vandaag de dag zijn er bijna 10.000 jobs minder dan toen ik begon in 2002. We hebben niemand ontslagen, we hebben de mensen die niets bijdroegen aan het mobiliteitssysteem en die de belastingbetaler veel geld kostten, niet vervangen. 9.000 tot 10.000 mensen, dat is meer dan een half miljard aan lonen per jaar", luidde het verder. De voormalige spoorbaas voegde er nog aan toe het strategisch plan van MR-minister Jacqueline Galant (MR) te steunen. "Ze voert historische veranderingen door bij de Belgische spoorwegen. Dat is heel erg nodig." (Belga/SD)