Of het effectief tot een staking zal leiden, wil Nyns evenwel nog niet gezegd hebben."Wat en hoe de invulling zal zijn, ligt nog niet vast. Dat moeten we nog bekijken", luidt het.

"De bedoeling is om aan de regering duidelijk te maken dat we het niet eens zijn met haar plannen met betrekking tot privatisering en pensionering. We gaan nu onze tijd nemen om de actie op 10 oktober op een creatieve manier in te vullen", verduidelijkt de vakbondsman.

Bij de Franstalige afdeling van ACOD Post klinkt de boodschap duidelijker. "Er zal die dag waarschijnlijk geen postbedeling zijn", meldt afgevaardigde Pascal Decouttere.

Bij de vakbonden is vooral wrevel ontstaan na de verklaringen van ministers Kris Peeters (CD&V, Economie) en Johan Van Overtveldt (N-VA, Financiën) over een eventuele privatisering van overheidsbedrijven. "Dit is een waarschuwingsschot. We willen de federale regering duidelijk maken dat we niet akkoord gaan met die manier van werken."

De socialistische vakbond ACOD had eerder deze maand al opgeroepen tot acties in de openbare sector tijdens een 'reactiedag' op 10 oktober. ACOD wil op die manier protesteren tegen het 'rechtse regeringsbeleid, gericht op de afbouw van de openbare diensten'.

De socialistische spoorbond kondigde voor die dag alvast een 24-urenstaking aan.Die staking start op maandag 9 oktober om 22 uur 's avonds, 'zodat alle werknemers de kans krijgen om aan de reactiedag deel te nemen'.

Of het effectief tot een staking zal leiden, wil Nyns evenwel nog niet gezegd hebben."Wat en hoe de invulling zal zijn, ligt nog niet vast. Dat moeten we nog bekijken", luidt het."De bedoeling is om aan de regering duidelijk te maken dat we het niet eens zijn met haar plannen met betrekking tot privatisering en pensionering. We gaan nu onze tijd nemen om de actie op 10 oktober op een creatieve manier in te vullen", verduidelijkt de vakbondsman. Bij de Franstalige afdeling van ACOD Post klinkt de boodschap duidelijker. "Er zal die dag waarschijnlijk geen postbedeling zijn", meldt afgevaardigde Pascal Decouttere. Bij de vakbonden is vooral wrevel ontstaan na de verklaringen van ministers Kris Peeters (CD&V, Economie) en Johan Van Overtveldt (N-VA, Financiën) over een eventuele privatisering van overheidsbedrijven. "Dit is een waarschuwingsschot. We willen de federale regering duidelijk maken dat we niet akkoord gaan met die manier van werken." De socialistische vakbond ACOD had eerder deze maand al opgeroepen tot acties in de openbare sector tijdens een 'reactiedag' op 10 oktober. ACOD wil op die manier protesteren tegen het 'rechtse regeringsbeleid, gericht op de afbouw van de openbare diensten'. De socialistische spoorbond kondigde voor die dag alvast een 24-urenstaking aan.Die staking start op maandag 9 oktober om 22 uur 's avonds, 'zodat alle werknemers de kans krijgen om aan de reactiedag deel te nemen'.