Hans Stegeman wijst ons op een aantal pijnpunten die onze economisch bestel ernstig parten spelen, zoals ons efficiëntiestreven, onze groeifetisj en onze verknipte relatie met de natuur. De coronapandemie heeft nog eens extra in de verf gezet dat die zaken onze economie en onze samenleving kwetsbaar maken.

Maar Stegeman kijkt ook vooruit naar hoe de samenleving eruit zou kunnen zien als we op economisch vlak een paradigmashift doormaken. Hij vertelt welke rol burgers, overheden, bedrijven en investeerders binnen dat nieuwe paradigma kunnen spelen.

Om nooit een aflevering van de Trends Podcast te missen, kunt u zich abonneren via

Hans Stegeman wijst ons op een aantal pijnpunten die onze economisch bestel ernstig parten spelen, zoals ons efficiëntiestreven, onze groeifetisj en onze verknipte relatie met de natuur. De coronapandemie heeft nog eens extra in de verf gezet dat die zaken onze economie en onze samenleving kwetsbaar maken. Maar Stegeman kijkt ook vooruit naar hoe de samenleving eruit zou kunnen zien als we op economisch vlak een paradigmashift doormaken. Hij vertelt welke rol burgers, overheden, bedrijven en investeerders binnen dat nieuwe paradigma kunnen spelen.