Onze gast is Guy Van Neck. Hij is CEO en oprichter van MobieTrain, een app en microleerplatform waarmee bedrijven hun werknemers nieuwe kennis en vaardigheden meegeven.

Volgens Van Neck moeten bedrijven afstappen van de gestandaardiseerde en monotone manier waarop ze leermomenten aanbieden aan hun werknemers. De behoeftes rond kennis vergaren en toepassen zijn de laatste jaren zodanig veranderd dat het aanbod daarop moet volgen.

Van Neck legt uit hoe technologie kan helpen om iedereen een leeraanbod op maat te geven, zonder daarbij de basisvereisten van herhaling en feedback uit het oog te verliezen. Want die blijven cruciaal om op een efficiënte en betrokken manier te leren.

Verder gaat hij in op vier transities die de sector en industrie van leren momenteel dooreenschudden en de impact van de coronacrisis op bedrijfsopleidingen. Voor mensen die zich verder willen verdiepen in leren en leren leren, geeft hij ten slotte nog enkele inspiratiebronnen mee.

Om nooit een aflevering van de Trends Podcast te missen, kunt u zich abonneren via

Onze gast is Guy Van Neck. Hij is CEO en oprichter van MobieTrain, een app en microleerplatform waarmee bedrijven hun werknemers nieuwe kennis en vaardigheden meegeven. Volgens Van Neck moeten bedrijven afstappen van de gestandaardiseerde en monotone manier waarop ze leermomenten aanbieden aan hun werknemers. De behoeftes rond kennis vergaren en toepassen zijn de laatste jaren zodanig veranderd dat het aanbod daarop moet volgen. Van Neck legt uit hoe technologie kan helpen om iedereen een leeraanbod op maat te geven, zonder daarbij de basisvereisten van herhaling en feedback uit het oog te verliezen. Want die blijven cruciaal om op een efficiënte en betrokken manier te leren. Verder gaat hij in op vier transities die de sector en industrie van leren momenteel dooreenschudden en de impact van de coronacrisis op bedrijfsopleidingen. Voor mensen die zich verder willen verdiepen in leren en leren leren, geeft hij ten slotte nog enkele inspiratiebronnen mee.