Geen drank op de werkvloer. Als mensen zelf hun wijn inschenken of biertjes tappen, is maat houden een stuk lastiger. Kies liever voor een café of restaurant in de buurt.

Zorg voor inhoud. Geef een (korte!) presentatie over de resultaten van het afgelopen jaar, zet de best presterende medewerkers in het zonnetje, verloot de relatiegeschenken die zijn binnengekomen. Een gezamelijke activiteit voorkomt dat drinken de voornaamste bezigheid wordt.

Stel een eindtijd in. Geef vooraf aan wanneer het feest begint, maar vooral wanneer het eindigt. Geef aan het bedienende personeel door dat er daarna niet meer wordt geschonken.

Serveer (veel) hapjes. Alcohol komt op een lege maag harder aan. Zorg dus dat er voldoende te eten is. Het kan ook een idee zijn om aan het begin van de avond kort te borrelen en daarna met elkaar aan tafel te gaan.

Consumptiebonnen. Beetje kinderachtig misschien, maar wel effectief. Een andere mogelijkheid is om alcoholvrije drankjes onbeperkt te laten ronddelen en consumpties mét alcohol bij de bar te laten afhalen.

Regel vervoer. Als u geen beperking wilt stellen aan de hoeveelheid alcohol die wordt genuttigd, regel dan taxibusjes of een overnachting.

Bron: MT.nl

Geen drank op de werkvloer. Als mensen zelf hun wijn inschenken of biertjes tappen, is maat houden een stuk lastiger. Kies liever voor een café of restaurant in de buurt. Zorg voor inhoud. Geef een (korte!) presentatie over de resultaten van het afgelopen jaar, zet de best presterende medewerkers in het zonnetje, verloot de relatiegeschenken die zijn binnengekomen. Een gezamelijke activiteit voorkomt dat drinken de voornaamste bezigheid wordt. Stel een eindtijd in. Geef vooraf aan wanneer het feest begint, maar vooral wanneer het eindigt. Geef aan het bedienende personeel door dat er daarna niet meer wordt geschonken. Serveer (veel) hapjes. Alcohol komt op een lege maag harder aan. Zorg dus dat er voldoende te eten is. Het kan ook een idee zijn om aan het begin van de avond kort te borrelen en daarna met elkaar aan tafel te gaan. Consumptiebonnen. Beetje kinderachtig misschien, maar wel effectief. Een andere mogelijkheid is om alcoholvrije drankjes onbeperkt te laten ronddelen en consumpties mét alcohol bij de bar te laten afhalen. Regel vervoer. Als u geen beperking wilt stellen aan de hoeveelheid alcohol die wordt genuttigd, regel dan taxibusjes of een overnachting. Bron: MT.nl