Reserveer een uurtje om na te denken. Wijd een uurtje aan het plannen van of dromen over uw doelstellingen. Doe dat altijd op hetzelfde moment van de dag, maar buiten de kantooruren. Noteer uw gedachten systematisch.
Wees op de juiste uren op kantoor. Zorg dat u 's morgens als eerste op kantoor arriveert. Dat geeft u een psychologisch voordeel. Blijf nooit te laat, want dan komt u over als iemand die met werk overladen is of zijn privéleven verwaarloost.
Wees geen struisvogel. In plaats van een probleem te negeren dat uiteindelijk toch naar boven zal komen, kunt u het beter zo snel mogelijk aanpakken. Wacht niet tot anderen met een moeilijke vraag op de proppen komen.
Blijf altijd kalm. Antwoord nooit op een onaardige opmerking. Glimlach in plaats van kwaad te worden. Ook al is uw woede terecht, u schrikt uw omgeving af door uit uw krammen te schieten.
Verander elk jaar van leven. Om uw horizon te verruimen en de problemen op kantoor vanuit nieuwe invalshoeken te benaderen, moet u uw leven elk jaar verrijken met iets nieuws. Maak een lijstje van wat u de komende tien jaar wilt doen: Chinees leren, piano spelen, hedendaagse kunst begrijpen....

Reserveer een uurtje om na te denken. Wijd een uurtje aan het plannen van of dromen over uw doelstellingen. Doe dat altijd op hetzelfde moment van de dag, maar buiten de kantooruren. Noteer uw gedachten systematisch. Wees op de juiste uren op kantoor. Zorg dat u 's morgens als eerste op kantoor arriveert. Dat geeft u een psychologisch voordeel. Blijf nooit te laat, want dan komt u over als iemand die met werk overladen is of zijn privéleven verwaarloost. Wees geen struisvogel. In plaats van een probleem te negeren dat uiteindelijk toch naar boven zal komen, kunt u het beter zo snel mogelijk aanpakken. Wacht niet tot anderen met een moeilijke vraag op de proppen komen. Blijf altijd kalm. Antwoord nooit op een onaardige opmerking. Glimlach in plaats van kwaad te worden. Ook al is uw woede terecht, u schrikt uw omgeving af door uit uw krammen te schieten. Verander elk jaar van leven. Om uw horizon te verruimen en de problemen op kantoor vanuit nieuwe invalshoeken te benaderen, moet u uw leven elk jaar verrijken met iets nieuws. Maak een lijstje van wat u de komende tien jaar wilt doen: Chinees leren, piano spelen, hedendaagse kunst begrijpen....