Vul uw profiel 100 procent in. LinkedIn geeft aan of uw profiel helemaal is ingevuld. Door een foto toe te voegen en een maximum aan informatie te geven over uw loopbaan, stelt u zichzelf beter voor aan een rekruteerder die op uw profiel belandt.
Wees kwistig met trefwoorden. De zoekmachines van de onlinenetwerken functioneren zoals die van de jobsites. Wanneer een rekruteerder een trefwoord intikt, komen alle cv's tevoorschijn waarin dat woord staat. Daarom zet u best zoveel mogelijk woorden in uw profiel die typisch zijn voor uw beroep. In het Nederlands en het Engels.
Kies uw vrienden. Omdat u een breed netwerk probeert te ontwikkelen, bent u geneigd om elke uitnodiging te aanvaarden die u krijgt. Maar geef liever de voorkeur aan kwalitatieve contacten, want die maken meer indruk op rekruteerders.
Doe mee op fora. Er zijn veel thematische groepen waarin kaderleden met elkaar van gedachten kunnen wisselen. Schrijf u in en doe mee aan de discussies. Zo wordt u opgemerkt.
Wees voorzichtig. Bent u in loondienst? Vermijd dan dat iedereen kan zien dan een rekruteerder contact met u heeft gemaakt. Klik op 'Settings' onder uw naam en blokkeer de toegang naar uw contactlijst.

Bron: Management

Vul uw profiel 100 procent in. LinkedIn geeft aan of uw profiel helemaal is ingevuld. Door een foto toe te voegen en een maximum aan informatie te geven over uw loopbaan, stelt u zichzelf beter voor aan een rekruteerder die op uw profiel belandt. Wees kwistig met trefwoorden. De zoekmachines van de onlinenetwerken functioneren zoals die van de jobsites. Wanneer een rekruteerder een trefwoord intikt, komen alle cv's tevoorschijn waarin dat woord staat. Daarom zet u best zoveel mogelijk woorden in uw profiel die typisch zijn voor uw beroep. In het Nederlands en het Engels. Kies uw vrienden. Omdat u een breed netwerk probeert te ontwikkelen, bent u geneigd om elke uitnodiging te aanvaarden die u krijgt. Maar geef liever de voorkeur aan kwalitatieve contacten, want die maken meer indruk op rekruteerders. Doe mee op fora. Er zijn veel thematische groepen waarin kaderleden met elkaar van gedachten kunnen wisselen. Schrijf u in en doe mee aan de discussies. Zo wordt u opgemerkt. Wees voorzichtig. Bent u in loondienst? Vermijd dan dat iedereen kan zien dan een rekruteerder contact met u heeft gemaakt. Klik op 'Settings' onder uw naam en blokkeer de toegang naar uw contactlijst. Bron: Management