Vererger de situatie niet. "Leuke rok heb je aan. Maar is die niet wat te klein?" De implicatie is duidelijk: u bent dikker geworden. Geef niet meteen lik op stuk met "Misschien, maar met jouw benen zou ik liever een broek dragen". Wacht een paar uur voordat u reageert.

Blijf bij de feiten. "Jouw zoon is niet de slimste als hij nu al moeilijkheden op school heeft." Als iemand dat tegen u zegt, moet u niet riposteren met "Wat een lompe opmerking" maar antwoordt u: "Die opmerking kwetst me, want ik ben heel bezorgd over de schoolresultaten van mijn zoon."

Maak uw wens duidelijk. Zeg tegen uw collega wat u in het algemeen verwacht: "Ik wil dat er rekening met mij gehouden wordt", "Ik wil in een serene sfeer kunnen werken" enz. Stel dan een enkele, concrete eis: dat hij zijn taal aanpast, geen opmerkingen over uw privéleven maakt... En verbind er een consequentie aan als dat niet gebeurt.

Bron: Management

Vererger de situatie niet. "Leuke rok heb je aan. Maar is die niet wat te klein?" De implicatie is duidelijk: u bent dikker geworden. Geef niet meteen lik op stuk met "Misschien, maar met jouw benen zou ik liever een broek dragen". Wacht een paar uur voordat u reageert. Blijf bij de feiten. "Jouw zoon is niet de slimste als hij nu al moeilijkheden op school heeft." Als iemand dat tegen u zegt, moet u niet riposteren met "Wat een lompe opmerking" maar antwoordt u: "Die opmerking kwetst me, want ik ben heel bezorgd over de schoolresultaten van mijn zoon." Maak uw wens duidelijk. Zeg tegen uw collega wat u in het algemeen verwacht: "Ik wil dat er rekening met mij gehouden wordt", "Ik wil in een serene sfeer kunnen werken" enz. Stel dan een enkele, concrete eis: dat hij zijn taal aanpast, geen opmerkingen over uw privéleven maakt... En verbind er een consequentie aan als dat niet gebeurt. Bron: Management