Uit contacten met jongeren van overal ter wereld onthield Hassan Al Hilou, die economie-wiskunde studeert aan een Nederlandstalige school in Anderlecht, dat ze nauwelijks naar klassieke media kijken, maar toch zoeken naar een manier om met elkaar te praten over wat hen bezighoudt. Sites als Facebook, Twitter of Reddit vindt de Irakese Belg, die net als de voetbaltalenten op zijn school faciliteiten krijgt om ondernemen en studeren te combineren, daarvoor ontoereikend.

Hassan Al Hilou heeft daarom een team, met vooral hogeschoolstudenten, dat zelf zo'n onlineplatform ontwikkelt: een sociaal netwerk waar 14- tot 30-jarigen kunnen praten over wat hen interesseert.

"We werken met selectiecriteria voor wat we plaatsen. Er komt één artikel per dag per categorie, waar we pro's en contra's tegenover elkaar zetten. Jongeren kunnen ook zelf video's maken over een onderwerp. Wie ouder is dan 30 kan alles lezen, maar niets toevoegen."

Volgens de jonge ondernemer is het platform ook interessant voor bedrijven en overheden omdat ze er een thema ter discussie kunnen voorleggen aan jongeren, een moeilijk bereikbare doelgroep. "Stel dat Coca-Cola een account aanmaakt, dan wordt het op de hoogte gebracht telkens er iets wordt gezegd over hen of over frisdranken."

YouthTalks werkt met een puntensysteem om bezoekers te lokken. Die punten kun je onder meer verzamelen door op een advertentie te klikken of iets te schrijven. De scholier wil daarvoor samenwerken met de onlineklantenkaart CityLife van Mobile Vikings.

Begin 2016 wil YouthTalks, dat de helft van zijn inkomsten wil geven aan de schrijvers, lezers en goede doelen, klaar zijn met de testsite in het Nederlands, Frans en Engels.

Uit contacten met jongeren van overal ter wereld onthield Hassan Al Hilou, die economie-wiskunde studeert aan een Nederlandstalige school in Anderlecht, dat ze nauwelijks naar klassieke media kijken, maar toch zoeken naar een manier om met elkaar te praten over wat hen bezighoudt. Sites als Facebook, Twitter of Reddit vindt de Irakese Belg, die net als de voetbaltalenten op zijn school faciliteiten krijgt om ondernemen en studeren te combineren, daarvoor ontoereikend. Hassan Al Hilou heeft daarom een team, met vooral hogeschoolstudenten, dat zelf zo'n onlineplatform ontwikkelt: een sociaal netwerk waar 14- tot 30-jarigen kunnen praten over wat hen interesseert. "We werken met selectiecriteria voor wat we plaatsen. Er komt één artikel per dag per categorie, waar we pro's en contra's tegenover elkaar zetten. Jongeren kunnen ook zelf video's maken over een onderwerp. Wie ouder is dan 30 kan alles lezen, maar niets toevoegen." Volgens de jonge ondernemer is het platform ook interessant voor bedrijven en overheden omdat ze er een thema ter discussie kunnen voorleggen aan jongeren, een moeilijk bereikbare doelgroep. "Stel dat Coca-Cola een account aanmaakt, dan wordt het op de hoogte gebracht telkens er iets wordt gezegd over hen of over frisdranken." YouthTalks werkt met een puntensysteem om bezoekers te lokken. Die punten kun je onder meer verzamelen door op een advertentie te klikken of iets te schrijven. De scholier wil daarvoor samenwerken met de onlineklantenkaart CityLife van Mobile Vikings. Begin 2016 wil YouthTalks, dat de helft van zijn inkomsten wil geven aan de schrijvers, lezers en goede doelen, klaar zijn met de testsite in het Nederlands, Frans en Engels.