Vraag meer geld. Vraag om een hogere ontslagvergoeding. Nee hebt u, ja kunt u krijgen.

Stel uw laatste werkdag uit. Stel uw laatste werkdag zo lang mogelijk uit. Bied aan om een project af te ronden, werk een opvolger in of val in voor iemand die op vakantie is.

Bied uzelf aan als freelancer. Vaak komen ontslagen voort uit de behoefte om te bezuinigen op vaste (personeels)kosten, maar is er nog steeds behoefte aan uw werkzaamheden. Kijk of u ze op freelancebasis kunt uitvoeren tot u een andere baan heeft.

Maak uw vakantiedagen op. Of zorg ervoor dat u ze uitbetaald krijgt.

Onderhandel over uw afscheidsverhaal. Bedenk een aannemelijk verhaal dat zowel u als het bedrijf in een goed daglicht stelt en waardoor uw ex-werkgever de kans heeft u aan te bevelen voor een andere baan.

Gebruik uw interne netwerk. Hebt u een goede relatie met mensen aan de top, praat dan met hen over uw ontslagregeling en over eventuele referenties voor een volgende baan.

Vraag of u tijdens werktijd mag solliciteren. Vaak mag u uw computer en gsm van de onderneming best gebruiken om te solliciteren tijdens uw laatste weken.

Probeer uw gadgets te houden. De kans bestaat dat u die twee jaar oude laptop en bekraste BlackBerry mag houden.

Bron: Forbes, Managersonline.nl

Vraag meer geld. Vraag om een hogere ontslagvergoeding. Nee hebt u, ja kunt u krijgen. Stel uw laatste werkdag uit. Stel uw laatste werkdag zo lang mogelijk uit. Bied aan om een project af te ronden, werk een opvolger in of val in voor iemand die op vakantie is. Bied uzelf aan als freelancer. Vaak komen ontslagen voort uit de behoefte om te bezuinigen op vaste (personeels)kosten, maar is er nog steeds behoefte aan uw werkzaamheden. Kijk of u ze op freelancebasis kunt uitvoeren tot u een andere baan heeft. Maak uw vakantiedagen op. Of zorg ervoor dat u ze uitbetaald krijgt. Onderhandel over uw afscheidsverhaal. Bedenk een aannemelijk verhaal dat zowel u als het bedrijf in een goed daglicht stelt en waardoor uw ex-werkgever de kans heeft u aan te bevelen voor een andere baan. Gebruik uw interne netwerk. Hebt u een goede relatie met mensen aan de top, praat dan met hen over uw ontslagregeling en over eventuele referenties voor een volgende baan. Vraag of u tijdens werktijd mag solliciteren. Vaak mag u uw computer en gsm van de onderneming best gebruiken om te solliciteren tijdens uw laatste weken. Probeer uw gadgets te houden. De kans bestaat dat u die twee jaar oude laptop en bekraste BlackBerry mag houden. Bron: Forbes, Managersonline.nl