"Dat is ons beleid". Dit is een destructieve zin die als hoofddoel heeft de klagende klant en de conversatie die die wil, te stoppen. Terecht heeft het op heel wat klanten het effect van een rode lap op een stier. Zowat elk ongenoegen dat op sociale media geuit wordt, ontstaat uit deze reactie.
"Ik kan er zelf niets aan doen". Wanneer alle klassieke oplossingen zijn uitgeput, is er altijd nog iets dat verkopers kunnen doen: het geld cash teruggeven. Geef aan uw team verkopers de vrijheid om met creatieve oplossingen te komen. Beloon hen hiervoor.
"Het is de verantwoordelijkheid van de fabrikant". Weet dat uw klant geen enkele financiële relatie heeft met uw partner, leverancier of fabrikant. U nam het geld aan van de klant, en dus is het uw verantwoordelijkheid het probleem op te lossen.

Bron: Inc.com-columnist Ron Burley

"Dat is ons beleid". Dit is een destructieve zin die als hoofddoel heeft de klagende klant en de conversatie die die wil, te stoppen. Terecht heeft het op heel wat klanten het effect van een rode lap op een stier. Zowat elk ongenoegen dat op sociale media geuit wordt, ontstaat uit deze reactie. "Ik kan er zelf niets aan doen". Wanneer alle klassieke oplossingen zijn uitgeput, is er altijd nog iets dat verkopers kunnen doen: het geld cash teruggeven. Geef aan uw team verkopers de vrijheid om met creatieve oplossingen te komen. Beloon hen hiervoor. "Het is de verantwoordelijkheid van de fabrikant". Weet dat uw klant geen enkele financiële relatie heeft met uw partner, leverancier of fabrikant. U nam het geld aan van de klant, en dus is het uw verantwoordelijkheid het probleem op te lossen.Bron: Inc.com-columnist Ron Burley