Zakenlunches zonder extra kilo’s (deel 2)

Gisteren gaven we u al vijf Montignac-tips om niet te verdikken van uw zakenlunches. Vandaag nog vijf.

Verboden : de aardappel in al zijn vormen. Veel te veel koolhydraten, vooral in frieten.

Fruit als dessert en cafeïnevrije koffie. Vermijd gebak, kies liever voor fruit na de maaltijd. Vooral rood fruit is goed. Drink daar een cafeïnevrije espresso bij.

Geen snelle hap. Vergeet sandwiches en pizza’s. Hebt u geen zakenlunch, breng dan een salade mee met ei en tonijn, of koude spaghetti.

Water mag tijdens de maaltijd. Volgens sommigen mogen we geen water drinken tijdens de maaltijd. Montignac spreekt dit tegen. Water tijdens en na het eten is goed. Drinkt u wijn, wissel dan af met een glas water.

Honger tussen de maaltijden? Krijgt u ondanks uw ontbijt en middagmaal toch honger, dan kunt u een appel of enkele amandelen (onbehandeld) eten. Blijf af van de chocoladerepen die voor 95 procent uit suiker, glucose en slechte vetten bestaan. Twee of drie blokjes bittere chocola met meer dan 70 procent cacao zijn wel toegelaten.

Bron: Journaldunet.com

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content