"Je mag me bellen." Geef uw kinderen de toestemming om u te bellen op het werk wanneer ze daar echt behoefte aan hebben. Het uitvallen van de eerste tand, een mooi succes, een groot verdriet: deze telefoontjes zult u zich veel langer herinneren dan de meeste professionele gesprekken.

Omschrijf uw activiteiten. Neem de tijd om in eenvoudige bewoordingen uit te leggen dat u bijvoorbeeld machines verkoopt om brood mee te bakken, of dat u mensen helpt om gemakkelijker te werken, of dat u huizen bouwt enzovoort. Uw kinderen willen trots op u zijn, dus vermeld uw dagelijkse taken maar ook het nut van uw werk. Praat niet op een negatieve manier over de verplichting om te gaan werken. Leg eerder de nadruk op de bevrediging die u er uithaalt en op de financiële noodzaak.

Vertel hen over uw dag. Een ongewone klant, de mop van een collega: u kunt vast wel een grappige anekdote aan uw kinderen vertellen. Ze vinden het leuk om te worden beschouwd als volwaardige gesprekspartners. Wanneer u een vermoeiende dag achter de rug hebt, mag u dat ook gerust zeggen.

Neem ze mee. Profiteer van de opendeurdagen in de onderneming en evenementen zoals het sinterklaasfeest om uw kinderen naar het werk mee te nemen. Zo kunnen ze zich beter voorstellen hoe uw leven er uitziet wanneer zij er niet zijn.

"Je mag me bellen." Geef uw kinderen de toestemming om u te bellen op het werk wanneer ze daar echt behoefte aan hebben. Het uitvallen van de eerste tand, een mooi succes, een groot verdriet: deze telefoontjes zult u zich veel langer herinneren dan de meeste professionele gesprekken. Omschrijf uw activiteiten. Neem de tijd om in eenvoudige bewoordingen uit te leggen dat u bijvoorbeeld machines verkoopt om brood mee te bakken, of dat u mensen helpt om gemakkelijker te werken, of dat u huizen bouwt enzovoort. Uw kinderen willen trots op u zijn, dus vermeld uw dagelijkse taken maar ook het nut van uw werk. Praat niet op een negatieve manier over de verplichting om te gaan werken. Leg eerder de nadruk op de bevrediging die u er uithaalt en op de financiële noodzaak. Vertel hen over uw dag. Een ongewone klant, de mop van een collega: u kunt vast wel een grappige anekdote aan uw kinderen vertellen. Ze vinden het leuk om te worden beschouwd als volwaardige gesprekspartners. Wanneer u een vermoeiende dag achter de rug hebt, mag u dat ook gerust zeggen. Neem ze mee. Profiteer van de opendeurdagen in de onderneming en evenementen zoals het sinterklaasfeest om uw kinderen naar het werk mee te nemen. Zo kunnen ze zich beter voorstellen hoe uw leven er uitziet wanneer zij er niet zijn.