Zes niveaus
In 2001 werd een schaal vastgelegd voor het niveau waarop niet-Engelstaligen het Engels beheersen. Er zijn zes niveaus.
A1 en A2: basic speaker (u kunt zich voorstellen, iets beschrijven en eenvoudige vragen beantwoorden).
B1 en B2: independent speaker (u kunt een mening uitdrukken, vlot spreken en een argumentatie voeren).
C1 en C2: proficient speaker (u begrijpt het Engels moeiteloos en beheerst de taal zeer goed).

Sommige examens beginnen op een bepaald niveau. De TOEFL (Test of English as a Foreign Language) dekt alleen de niveaus B en C, terwijl de TOEIC (Test of English for International Communication) alle niveaus test. U moet dus uw niveau goed inschatten om te vermijden dat u een te moeilijke test kiest, waardoor u een matige score op uw cv moet zetten.

De klassieke getuigschriften
TOEIC, TOEFL en Cambridge zijn de meest gangbare getuigschriften.
- TOEIC is een test waarmee u een score tussen 10 en 990 punten haalt. Beoogt u een managerspositie en behaalde u minder dan 800 punten, dan kunt u dat resultaat beter niet vermelden. Let op: dit getuigschrift is twee jaar geldig.
- TOEFL begint op niveau B1. U krijgt meerkeuzevragen en opstellen, en u kunt deze test afleggen via het internet.
- Cambridge is gebaseerd op meerkeuzevragen, maar houdt ook een gesprek van ongeveer vijftien minuten in. De test is duur (175 à 200 euro) maar is geldig voor het leven.

Gespecialiseerde getuigschriften
Sommige getuigschriften bewijzen niet alleen een zekere beheersing van de Engelse taal, maar tonen deze taalvaardigheid aan binnen een professionele of geografische omgeving. De BEC (Business English Certificate) van Cambridge is bijvoorbeeld bedoeld voor professionals in de handel, de ILEC (International Legal English Certificate) is voor mensen die in een internationale juridische context werken en de London Test of English heeft een goed imago in Groot-Brittannië.

Bron: Experteer-blog.fr

Zes niveaus In 2001 werd een schaal vastgelegd voor het niveau waarop niet-Engelstaligen het Engels beheersen. Er zijn zes niveaus. A1 en A2: basic speaker (u kunt zich voorstellen, iets beschrijven en eenvoudige vragen beantwoorden). B1 en B2: independent speaker (u kunt een mening uitdrukken, vlot spreken en een argumentatie voeren). C1 en C2: proficient speaker (u begrijpt het Engels moeiteloos en beheerst de taal zeer goed). Sommige examens beginnen op een bepaald niveau. De TOEFL (Test of English as a Foreign Language) dekt alleen de niveaus B en C, terwijl de TOEIC (Test of English for International Communication) alle niveaus test. U moet dus uw niveau goed inschatten om te vermijden dat u een te moeilijke test kiest, waardoor u een matige score op uw cv moet zetten. De klassieke getuigschriften TOEIC, TOEFL en Cambridge zijn de meest gangbare getuigschriften. - TOEIC is een test waarmee u een score tussen 10 en 990 punten haalt. Beoogt u een managerspositie en behaalde u minder dan 800 punten, dan kunt u dat resultaat beter niet vermelden. Let op: dit getuigschrift is twee jaar geldig. - TOEFL begint op niveau B1. U krijgt meerkeuzevragen en opstellen, en u kunt deze test afleggen via het internet. - Cambridge is gebaseerd op meerkeuzevragen, maar houdt ook een gesprek van ongeveer vijftien minuten in. De test is duur (175 à 200 euro) maar is geldig voor het leven. Gespecialiseerde getuigschriften Sommige getuigschriften bewijzen niet alleen een zekere beheersing van de Engelse taal, maar tonen deze taalvaardigheid aan binnen een professionele of geografische omgeving. De BEC (Business English Certificate) van Cambridge is bijvoorbeeld bedoeld voor professionals in de handel, de ILEC (International Legal English Certificate) is voor mensen die in een internationale juridische context werken en de London Test of English heeft een goed imago in Groot-Brittannië. Bron: Experteer-blog.fr