Is echt álles belangrijk? Er zijn altijd prioriteiten. Vraag aan uw baas hoe hij die ziet in uw geval. Check ook bij collega's of ze werkelijk zo ongeduldig op uw input wachten.

Hoe gaat u zich organiseren? Gebruik een van de talloze organisatietools (GTD, Todoist, Wunderlist...) om u te helpen uw projecten te ordenen. Als u niet vanzelf steeds terugkeert naar dit systeem, moet u een ander proberen.

Wanneer moet u wat doen? Zet de deadline van uw taken op een spreadsheet en kijk dan tegen welke data u de tussenstappen wilt voltooien. Deze lijst is op zich al een goede indicator van uw prioriteiten.

Kunt u hulp krijgen? Overweeg de mogelijkheid dat een collega een (deel van een) taak op zich neemt. Dat is makkelijker wanneer u een duidelijk zicht hebt op uw projecten - en die collega wil misschien graag eens zoiets doen. Of bestaat er goedkope software of een applicatie die u kan helpen?

Kunt u uitstel krijgen? Als u een realistisch idee hebt van het tijdstip wanneer uw taken klaar kunnen zijn, gaat u eens praten met de mensen die op u wachten. Leg uit wat u wanneer kunt leveren.

Bron: Lifehacker.com

Is echt álles belangrijk? Er zijn altijd prioriteiten. Vraag aan uw baas hoe hij die ziet in uw geval. Check ook bij collega's of ze werkelijk zo ongeduldig op uw input wachten. Hoe gaat u zich organiseren? Gebruik een van de talloze organisatietools (GTD, Todoist, Wunderlist...) om u te helpen uw projecten te ordenen. Als u niet vanzelf steeds terugkeert naar dit systeem, moet u een ander proberen. Wanneer moet u wat doen? Zet de deadline van uw taken op een spreadsheet en kijk dan tegen welke data u de tussenstappen wilt voltooien. Deze lijst is op zich al een goede indicator van uw prioriteiten. Kunt u hulp krijgen? Overweeg de mogelijkheid dat een collega een (deel van een) taak op zich neemt. Dat is makkelijker wanneer u een duidelijk zicht hebt op uw projecten - en die collega wil misschien graag eens zoiets doen. Of bestaat er goedkope software of een applicatie die u kan helpen? Kunt u uitstel krijgen? Als u een realistisch idee hebt van het tijdstip wanneer uw taken klaar kunnen zijn, gaat u eens praten met de mensen die op u wachten. Leg uit wat u wanneer kunt leveren. Bron: Lifehacker.com