Het persbericht begint met: PERSBERICHT (of erger: PB). De onderwerpregel is de belangrijkste trigger waarmee u ons moet verleiden. Houd hem kort, bondig en kom meteen to the point. En houd het bij kleine letters.

Als bijlage verstuurd. "Geachte mediarelatie. In de bijlage treft u ons persbericht aan. Wij vertrouwen erop dat dit voldoende aanleiding biedt om hieraan aandacht te willen schenken. Met vriendelijke groet." Ten eerste zijn bijlagen een extra drempel. Kopieer uw boodschap liever als platte tekst in de mail. Ten tweede wijst de zin die daarna komt op een manifeste overschatting van de eigen kansen.

De boodschap is ver weg gestopt. Journalisten hebben weinig tijd om binnengekomen persberichten door te nemen. Vertel ons al in de lead wat u te melden hebt. Eigenlijk moet de intro al een antwoord geven op de wie-, wat-, waar-, waarom- en wanneer-vragen.

De insteek is puur commercieel. Natuurlijk zit er een commercieel randje om uw persbericht. Dat begrijpt elke journalist. Maar een persbericht waarin de naam van een product in de eerste vier zinnen al drie keer voorbij is gekomen, heeft nagenoeg geen kans van slagen.

Bericht naar de verkeerde ontvanger. "School Is Cool krijgt gouden plaat voor 'Entropology'", "Evaluatie van de griepcampagne voor de winters 2007-2008 en 2008-2009". Dit soort berichten krijgen wij dagelijks in onze inbox. Stuur uw bericht liever naar tien relevante media dan naar honderd geërgerde redacties.

Bron: MT.nl

Het persbericht begint met: PERSBERICHT (of erger: PB). De onderwerpregel is de belangrijkste trigger waarmee u ons moet verleiden. Houd hem kort, bondig en kom meteen to the point. En houd het bij kleine letters. Als bijlage verstuurd. "Geachte mediarelatie. In de bijlage treft u ons persbericht aan. Wij vertrouwen erop dat dit voldoende aanleiding biedt om hieraan aandacht te willen schenken. Met vriendelijke groet." Ten eerste zijn bijlagen een extra drempel. Kopieer uw boodschap liever als platte tekst in de mail. Ten tweede wijst de zin die daarna komt op een manifeste overschatting van de eigen kansen. De boodschap is ver weg gestopt. Journalisten hebben weinig tijd om binnengekomen persberichten door te nemen. Vertel ons al in de lead wat u te melden hebt. Eigenlijk moet de intro al een antwoord geven op de wie-, wat-, waar-, waarom- en wanneer-vragen. De insteek is puur commercieel. Natuurlijk zit er een commercieel randje om uw persbericht. Dat begrijpt elke journalist. Maar een persbericht waarin de naam van een product in de eerste vier zinnen al drie keer voorbij is gekomen, heeft nagenoeg geen kans van slagen. Bericht naar de verkeerde ontvanger. "School Is Cool krijgt gouden plaat voor 'Entropology'", "Evaluatie van de griepcampagne voor de winters 2007-2008 en 2008-2009". Dit soort berichten krijgen wij dagelijks in onze inbox. Stuur uw bericht liever naar tien relevante media dan naar honderd geërgerde redacties. Bron: MT.nl