Omleiding. Leugenaars proberen een direct antwoord te vermijden door te verwijzen naar eerdere antwoorden. "Zoals ik daarjuist zei...", klinkt het dan.

Geheugenverlies. Mensen die blijk geven van een selectief geheugen verstoppen zich graag achter "Voor zover ik weet..." of "Niet dat ik weet".

Achterpoortje. Woorden als 'wordt verwacht', 'waarschijnlijk', 'zou moeten' komen altijd boven als iemand probeert te verbergen dat hij twijfelt of verontrust is.

Klacht. Opmerkingen zoals "Hoelang gaat dit duren?" worden vaak gebruikt om een einde te maken aan een reeks lastige vragen.

Gewriemel. Geboren leugenaars hebben er geen last van, maar andere mensen kunnen zich fysiek ongemakkelijk voelen wanneer ze iets zeggen dat niet strookt met wat ze denken. Daardoor gaan ze een beetje wriemelen.

Bron: Inc.com

Omleiding. Leugenaars proberen een direct antwoord te vermijden door te verwijzen naar eerdere antwoorden. "Zoals ik daarjuist zei...", klinkt het dan. Geheugenverlies. Mensen die blijk geven van een selectief geheugen verstoppen zich graag achter "Voor zover ik weet..." of "Niet dat ik weet". Achterpoortje. Woorden als 'wordt verwacht', 'waarschijnlijk', 'zou moeten' komen altijd boven als iemand probeert te verbergen dat hij twijfelt of verontrust is. Klacht. Opmerkingen zoals "Hoelang gaat dit duren?" worden vaak gebruikt om een einde te maken aan een reeks lastige vragen. Gewriemel. Geboren leugenaars hebben er geen last van, maar andere mensen kunnen zich fysiek ongemakkelijk voelen wanneer ze iets zeggen dat niet strookt met wat ze denken. Daardoor gaan ze een beetje wriemelen. Bron: Inc.com