Wees eerlijk over de tijd die u besteedt aan werk, en waarom. Is het werkelijk nodig om veel extra uren te kloppen om uw werk af te krijgen, of blijft u regelmatig langer om andere redenen? Om uw baas of collega's te imponeren, of omdat u uw tijd niet goed beheert?

Beheer uw energie, niet uw tijd. Houd uw energiepeil in de gaten. Ga op een dag eens wat vroeger naar huis, bijvoorbeeld op woensdag. Voelt u zich nu energieker? Hoe kunt u die energie behouden en stimuleren?

Elimineer de tijdopslorpers. Dat kunnen mensen zijn die u lastigvallen, onnodige meetings of taken, of uw eigen slechte gewoonten. Bekijk ze kritisch en bedenk een manier om ervan af te raken.

Zoek een mentor. In plaats van uw partner thuis te vervelen met problemen op het werk, kunt u een collega zoeken met wie u regelmatig afspreekt. U kunt bijvoorbeeld wekelijks om maandelijks een halfuurtje uittrekken om uw hart te luchten bij iemand en advies te vragen. En vice versa.

Zoek een manier om de batterij op te laden. Bescherm uw vrije tijd zoveel mogelijk. Draai de knop om om uw gezondheid en die van uw gezin te vrijwaren. Wat kunt u doen om uzelf elke week op te laden? Fitness, wandelen, een bezoek aan een kunstgalerij of een restaurant?

Wat verwacht u van het leven? Hoe graag u ook werkt, uw identiteit valt niet samen met uw functie. Bedenk wat u wilt bereiken in het leven en wat persoonlijk succes voor u betekent. Dat helpt in moeilijke tijden op uw werk.

Bron: hbr.org

Wees eerlijk over de tijd die u besteedt aan werk, en waarom. Is het werkelijk nodig om veel extra uren te kloppen om uw werk af te krijgen, of blijft u regelmatig langer om andere redenen? Om uw baas of collega's te imponeren, of omdat u uw tijd niet goed beheert? Beheer uw energie, niet uw tijd. Houd uw energiepeil in de gaten. Ga op een dag eens wat vroeger naar huis, bijvoorbeeld op woensdag. Voelt u zich nu energieker? Hoe kunt u die energie behouden en stimuleren? Elimineer de tijdopslorpers. Dat kunnen mensen zijn die u lastigvallen, onnodige meetings of taken, of uw eigen slechte gewoonten. Bekijk ze kritisch en bedenk een manier om ervan af te raken. Zoek een mentor. In plaats van uw partner thuis te vervelen met problemen op het werk, kunt u een collega zoeken met wie u regelmatig afspreekt. U kunt bijvoorbeeld wekelijks om maandelijks een halfuurtje uittrekken om uw hart te luchten bij iemand en advies te vragen. En vice versa. Zoek een manier om de batterij op te laden. Bescherm uw vrije tijd zoveel mogelijk. Draai de knop om om uw gezondheid en die van uw gezin te vrijwaren. Wat kunt u doen om uzelf elke week op te laden? Fitness, wandelen, een bezoek aan een kunstgalerij of een restaurant? Wat verwacht u van het leven? Hoe graag u ook werkt, uw identiteit valt niet samen met uw functie. Bedenk wat u wilt bereiken in het leven en wat persoonlijk succes voor u betekent. Dat helpt in moeilijke tijden op uw werk. Bron: hbr.org