De epicuristen. In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, leidde Epicurus een heel sober leven. Volgens de epicurische school moet men zijn behoeften matigen om frustratie te vermijden. Een kaderlid kan soms beter op hetzelfde hiërarchische niveau blijven om te vermijden dat hij faalt in een ambitieuzere positie.

De stoïcijnen. Volgens de stoïcijnen - zoals Marcus Aurelius, Seneca en Epictetus - moeten we alles aanvaarden wat ons overkomt. Epictetus zei: "Probeer er niet voor te zorgen dat de dingen gebeuren zoals jij het wilt, maar dat de gebeurtenissen plaatsvinden zoals ze zijn en dat jij sereen blijft." Als een nummer twee nooit algemeen directeur wordt, moet hij dat aanvaarden. Beter zelfs: volgens de stoïcijnse school moet hij zich er elke dag aan herinneren dat hij zijn baan kan verliezen.

De cynici. Volgens Antisthenes moet men in staat zijn om zijn eigen gezelschap te verdragen. Cynici hebben maling aan hun limieten. Vaarwel, kleine en grote complexen!

Bron: L'Entreprise

De epicuristen. In tegenstelling tot wat algemeen wordt aangenomen, leidde Epicurus een heel sober leven. Volgens de epicurische school moet men zijn behoeften matigen om frustratie te vermijden. Een kaderlid kan soms beter op hetzelfde hiërarchische niveau blijven om te vermijden dat hij faalt in een ambitieuzere positie. De stoïcijnen. Volgens de stoïcijnen - zoals Marcus Aurelius, Seneca en Epictetus - moeten we alles aanvaarden wat ons overkomt. Epictetus zei: "Probeer er niet voor te zorgen dat de dingen gebeuren zoals jij het wilt, maar dat de gebeurtenissen plaatsvinden zoals ze zijn en dat jij sereen blijft." Als een nummer twee nooit algemeen directeur wordt, moet hij dat aanvaarden. Beter zelfs: volgens de stoïcijnse school moet hij zich er elke dag aan herinneren dat hij zijn baan kan verliezen. De cynici. Volgens Antisthenes moet men in staat zijn om zijn eigen gezelschap te verdragen. Cynici hebben maling aan hun limieten. Vaarwel, kleine en grote complexen! Bron: L'Entreprise