www.bluetalk.be - www.slbenfica.pt

"We zien meer mogelijk in het buitenland dan in eigen land", zegt Frederic Schroyens, CEO en stichter van BlueTalk. "Wij hebben een tijd geleden eveneens verregaande contacten gehad met Belgische clubs en operatoren, maar het buitenland is sneller geweest om deze opportuniteit te grijpen. Via een Franse collega zijn we in Portugal beland. In 1-2-3 was het contract getekend."

SL Benfica betaalt niets aan BlueTalk. Wel richtten de twee partijen een joint venture op en zullen ze de winst van het netwerk delen. Elke fan die toetreedt, betaalt 2 euro per maand. "Benfica heeft wereldwijd een fanbasis van 15 miljoen, waarvan meer dan 4 miljoen in Portugal", zegt Frederic Schroyens. "Het heeft het grootste aantal betalende leden ter wereld, meer dan 200.000. Als zij het netwerk gebruiken... reken maar uit."

Andere voetbalclubs zoals FC Barcelona zijn met BlueTalk in onderhandeling, maar wachten de eerste resultaten af. "Zo'n mobiel sociaal netwerk wordt pas interessant voor clubs met een zeer grote fanbasis verspreid over heel de wereld. FC Barcelona heeft er 300 miljoen wereldwijd, Manchester United 400 miljoen." Of ook deze laatste hoofdvogel binnengehaald kan worden, blijft afwachten. Bluetalk is contacten met Manchester aan het aanknopen.

"We zien meer mogelijk in het buitenland dan in eigen land", zegt Frederic Schroyens, CEO en stichter van BlueTalk. "Wij hebben een tijd geleden eveneens verregaande contacten gehad met Belgische clubs en operatoren, maar het buitenland is sneller geweest om deze opportuniteit te grijpen. Via een Franse collega zijn we in Portugal beland. In 1-2-3 was het contract getekend." SL Benfica betaalt niets aan BlueTalk. Wel richtten de twee partijen een joint venture op en zullen ze de winst van het netwerk delen. Elke fan die toetreedt, betaalt 2 euro per maand. "Benfica heeft wereldwijd een fanbasis van 15 miljoen, waarvan meer dan 4 miljoen in Portugal", zegt Frederic Schroyens. "Het heeft het grootste aantal betalende leden ter wereld, meer dan 200.000. Als zij het netwerk gebruiken... reken maar uit." Andere voetbalclubs zoals FC Barcelona zijn met BlueTalk in onderhandeling, maar wachten de eerste resultaten af. "Zo'n mobiel sociaal netwerk wordt pas interessant voor clubs met een zeer grote fanbasis verspreid over heel de wereld. FC Barcelona heeft er 300 miljoen wereldwijd, Manchester United 400 miljoen." Of ook deze laatste hoofdvogel binnengehaald kan worden, blijft afwachten. Bluetalk is contacten met Manchester aan het aanknopen.