In het derde kwartaal van dit jaar steeg de tewerkstelling in Belgische kmo's met 0,39 procent tegenover het voorgaande kwartaal.

In Vlaanderen nam de tewerkstelling met 0,65 procent toe, in Brussel met 0,2 procent, maar in het Waalse gewest werd een lichte daling met 0,1 procent geregistreerd.

Dat de banen voornamelijk in Vlaanderen worden gecreëerd is het gevolg van het industriële weefsel in Vlaanderen, dat veel gevoeliger is voor de conjunctuur dan de rest van het land.

Sinds begin dit jaar bedraagt de tewerkstellingsgroei in België 1,4 procent, berekende hr-dienstverlener SD Worx op basis van gegevens uit zijn databank.

Voor Vlaanderen gaat het om een groei met 2,3 procent, voor Brussel met 0,4 procent en Wallonië met 0,1 procent.

Omgerekend betekent dit dat er in de Vlaamse kmo's in 2016 al 23.500 banen bijkwamen. Voor Brussel en Wallonië is de aangroei kleiner: 1.000 extra banen in Brusselse kmo's en 500 in Waalse kmo's.

Het derde kwartaal op rij met duidelijke tewerkstellingsgroei stemt SD Worx positief, zegt Johan Van Duyse, strategisch adviseur kmo's bij de hr-specialist. Ook het feit dat kleine kmo's aanwerven is illustratief voor de groei.

"Normaal zijn kleinere bedrijven erg conservatief in aanwerven en ontslaan. Dat ook zij nu aanwerven, is erg positief". Dat bedrijven extra volk aantrekken, is een gevolg van de goede economische conjunctuur. "Maar ook de regeringsmaatregelen om de lonen te verlagen zijn extra meegenomen. Ze betekenen een duwtje in de rug om aan te werven", aldus Van Duyse. (Belga/BO)

In het derde kwartaal van dit jaar steeg de tewerkstelling in Belgische kmo's met 0,39 procent tegenover het voorgaande kwartaal. In Vlaanderen nam de tewerkstelling met 0,65 procent toe, in Brussel met 0,2 procent, maar in het Waalse gewest werd een lichte daling met 0,1 procent geregistreerd. Dat de banen voornamelijk in Vlaanderen worden gecreëerd is het gevolg van het industriële weefsel in Vlaanderen, dat veel gevoeliger is voor de conjunctuur dan de rest van het land. Sinds begin dit jaar bedraagt de tewerkstellingsgroei in België 1,4 procent, berekende hr-dienstverlener SD Worx op basis van gegevens uit zijn databank. Voor Vlaanderen gaat het om een groei met 2,3 procent, voor Brussel met 0,4 procent en Wallonië met 0,1 procent. Omgerekend betekent dit dat er in de Vlaamse kmo's in 2016 al 23.500 banen bijkwamen. Voor Brussel en Wallonië is de aangroei kleiner: 1.000 extra banen in Brusselse kmo's en 500 in Waalse kmo's. Het derde kwartaal op rij met duidelijke tewerkstellingsgroei stemt SD Worx positief, zegt Johan Van Duyse, strategisch adviseur kmo's bij de hr-specialist. Ook het feit dat kleine kmo's aanwerven is illustratief voor de groei. "Normaal zijn kleinere bedrijven erg conservatief in aanwerven en ontslaan. Dat ook zij nu aanwerven, is erg positief". Dat bedrijven extra volk aantrekken, is een gevolg van de goede economische conjunctuur. "Maar ook de regeringsmaatregelen om de lonen te verlagen zijn extra meegenomen. Ze betekenen een duwtje in de rug om aan te werven", aldus Van Duyse. (Belga/BO)