Regel 1: Actie ondernemen Personen met veel uitstraling staan erom bekend een groep te kunnen verenigen, vertegenwoordigen en zelfs bijna belichamen. De leider is echter vooral ook iemand die actie onderneemt.
Woorden volstaan niet en hebben enkel de gewenste uitwerking als ze ook omgezet worden in daden. Dat is overigens ook precies wat charismatische personen zo veel uitstraling geeft. Het zijn durvers en ze nemen risico's.
Regel 2: Uw ideeën leren uiteenzetten
Het is belangrijk dat u uw ideeën kunt formaliseren en zowel onder vier ogen als voor een groot publiek kunt overbrengen. Vaak is het zo dat managers moeilijk kunnen overschakelen van een strak, intellectueel discours naar een emotionele uiteenzetting.
Het is dan ook belangrijk om te werken aan deze emotionele dimensie: blijk geven van persoonlijke betrokkenheid, kunnen glimlachen, met de handen praten, u duidelijk uitdrukken enz.
Regel 3: De perceptie van anderen aanvaarden
Een ander belangrijk werkpunt bestaat erin de perceptie die anderen van u hebben te leren aanvaarden. Besteed dus aandacht aan de reacties van uw medewerkers en pas uw gedrag eraan aan.
Aarzel niet om hun vragen te stellen, zodat u te weten komt hoe ze echt denken. Wees ook niet bang om het nog eens te hebben over kleine incidenten en probeer de reacties te begrijpen. Uitstraling is ook gebaseerd op de aandacht die u schenkt aan details en aan uw medewerkers.
Regel 4: Uw eigen onvolmaaktheid aanvaarden
Probeer niet voortdurend de perfectie na te streven. Doet u dit, dan bent u ongetwijfeld bang om anderen teleur te stellen en is de kans groot dat u pas het woord neemt wanneer u iets briljants te zeggen hebt.
Wees minder perfectionistisch, durf risico's te nemen en geef uzelf het recht om niet meteen succes te boeken.
Regel 5: Vertrouwen uitstralen
Als u een duidelijk beeld hebt van de toekomst, dit ook kunt verwoorden en een gezonde nieuwsgierigheid aan de dag legt voor de anderen en voor uzelf, beschikt u over een goede dosis zelfvertrouwen, waardoor ook het zelfvertrouwen van de anderen toeneemt.
Dat betekent echter niet dat u koppig moet vasthouden aan uw overtuigingen en u nergens zorgen om hoeft te maken. Iemand met uitstraling is in staat om te zeggen dat hij twijfelt, onzeker of angstig is, verlangens en wensen heeft enz. Charismatische managers tonen een menselijk gezicht en komen niet over als een chef die alles op zich neemt. Ze kunnen geruststellen en durven zich bloot te geven.

bron: Men's Health

Regel 1: Actie ondernemen Personen met veel uitstraling staan erom bekend een groep te kunnen verenigen, vertegenwoordigen en zelfs bijna belichamen. De leider is echter vooral ook iemand die actie onderneemt. Woorden volstaan niet en hebben enkel de gewenste uitwerking als ze ook omgezet worden in daden. Dat is overigens ook precies wat charismatische personen zo veel uitstraling geeft. Het zijn durvers en ze nemen risico's. Regel 2: Uw ideeën leren uiteenzetten Het is belangrijk dat u uw ideeën kunt formaliseren en zowel onder vier ogen als voor een groot publiek kunt overbrengen. Vaak is het zo dat managers moeilijk kunnen overschakelen van een strak, intellectueel discours naar een emotionele uiteenzetting. Het is dan ook belangrijk om te werken aan deze emotionele dimensie: blijk geven van persoonlijke betrokkenheid, kunnen glimlachen, met de handen praten, u duidelijk uitdrukken enz. Regel 3: De perceptie van anderen aanvaarden Een ander belangrijk werkpunt bestaat erin de perceptie die anderen van u hebben te leren aanvaarden. Besteed dus aandacht aan de reacties van uw medewerkers en pas uw gedrag eraan aan. Aarzel niet om hun vragen te stellen, zodat u te weten komt hoe ze echt denken. Wees ook niet bang om het nog eens te hebben over kleine incidenten en probeer de reacties te begrijpen. Uitstraling is ook gebaseerd op de aandacht die u schenkt aan details en aan uw medewerkers. Regel 4: Uw eigen onvolmaaktheid aanvaarden Probeer niet voortdurend de perfectie na te streven. Doet u dit, dan bent u ongetwijfeld bang om anderen teleur te stellen en is de kans groot dat u pas het woord neemt wanneer u iets briljants te zeggen hebt. Wees minder perfectionistisch, durf risico's te nemen en geef uzelf het recht om niet meteen succes te boeken. Regel 5: Vertrouwen uitstralen Als u een duidelijk beeld hebt van de toekomst, dit ook kunt verwoorden en een gezonde nieuwsgierigheid aan de dag legt voor de anderen en voor uzelf, beschikt u over een goede dosis zelfvertrouwen, waardoor ook het zelfvertrouwen van de anderen toeneemt. Dat betekent echter niet dat u koppig moet vasthouden aan uw overtuigingen en u nergens zorgen om hoeft te maken. Iemand met uitstraling is in staat om te zeggen dat hij twijfelt, onzeker of angstig is, verlangens en wensen heeft enz. Charismatische managers tonen een menselijk gezicht en komen niet over als een chef die alles op zich neemt. Ze kunnen geruststellen en durven zich bloot te geven.bron: Men's Health