De indicator die het vertrouwen van de ondernemers peilt, zakt in juli naar -4,9: het laagste peil sinds februari 2016. Het is de derde maand op rij dat het ondernemersvertrouwen daalt.

In de verwerkende nijverheid is het dalend vertrouwen vooral het gevolg van een negatievere beoordeling van de totale orderpositie. In de dienstverlening aan bedrijven is dat een gevolg van een negatievere beoordeling van het huidige activiteitsniveau en verslechterde vooruitzichten van de vraag. De bouw verliest dan weer vertrouwen door een afname van de orderpositie.

In de handel verstevigt het vertrouwen. Er zijn duidelijk positievere verwachtingen over de bestellingen bij de leveranciers.

De indicator die het vertrouwen van de ondernemers peilt, zakt in juli naar -4,9: het laagste peil sinds februari 2016. Het is de derde maand op rij dat het ondernemersvertrouwen daalt. In de verwerkende nijverheid is het dalend vertrouwen vooral het gevolg van een negatievere beoordeling van de totale orderpositie. In de dienstverlening aan bedrijven is dat een gevolg van een negatievere beoordeling van het huidige activiteitsniveau en verslechterde vooruitzichten van de vraag. De bouw verliest dan weer vertrouwen door een afname van de orderpositie. In de handel verstevigt het vertrouwen. Er zijn duidelijk positievere verwachtingen over de bestellingen bij de leveranciers.