Fiets!, dat 11 winkels in Vlaanderen telt, richt zich op het midden- en hogere segment van de markt met een assortiment bestaande uit elektrische, race-, MTB-, toer- en stadsfietsen, alsook accessoires en fietskledij. De winkelketen noteert een omzet van 15 miljoen euro.

Vermec wordt 'zoals in de meeste van haar participaties' een minderheidsaandeelhouder in Fiets!. Oprichters Hendrik Winkelmans en Catherine Van Dijk behouden hun volledige aandelenpakket en blijven meerderheidsaandeelhouders in het bedrijf. Wouter Torfs, CEO van Schoenen Torfs, wordt lid van de raad van bestuur.

"We hebben de afgelopen maanden Vermec leren kennen als een betrouwbare langetermijnpartner, wiens filosofie goed past bij ons familiale bedrijf en onze kijk op de zaken", aldus Hendrik Winkelmans, oprichter en zaakvoerder van Fiets!, in een korte toelichting.

Eind vorig jaar investeerde de Vlaamse private-equity-speler Vermec voor het eerst in Nederland. Het fonds stapte toen in het kapitaal van start-up Eternal Sun, een hightechbedrijf uit Delft en een spin-off van de Delftse universiteit. (BO)

Fiets!, dat 11 winkels in Vlaanderen telt, richt zich op het midden- en hogere segment van de markt met een assortiment bestaande uit elektrische, race-, MTB-, toer- en stadsfietsen, alsook accessoires en fietskledij. De winkelketen noteert een omzet van 15 miljoen euro.Vermec wordt 'zoals in de meeste van haar participaties' een minderheidsaandeelhouder in Fiets!. Oprichters Hendrik Winkelmans en Catherine Van Dijk behouden hun volledige aandelenpakket en blijven meerderheidsaandeelhouders in het bedrijf. Wouter Torfs, CEO van Schoenen Torfs, wordt lid van de raad van bestuur."We hebben de afgelopen maanden Vermec leren kennen als een betrouwbare langetermijnpartner, wiens filosofie goed past bij ons familiale bedrijf en onze kijk op de zaken", aldus Hendrik Winkelmans, oprichter en zaakvoerder van Fiets!, in een korte toelichting.Eind vorig jaar investeerde de Vlaamse private-equity-speler Vermec voor het eerst in Nederland. Het fonds stapte toen in het kapitaal van start-up Eternal Sun, een hightechbedrijf uit Delft en een spin-off van de Delftse universiteit. (BO)