Door de uitbreiding van de btw-vrijstelling wordt het plafond aan jaaromzet waaronder kleine ondernemingen en verenigingen moeten vallen om vrijstelling te genieten van btw-aangifte en btw-aanrekening aan klanten, opgetrokken van 15.000 naar 25.000 euro.

Zowat 28.000 kleine ondernemingen zullen kunnen genieten van die vrijstelling.

Voor de bouw- en horecasector blijft de huidige regeling van kracht. Dat blijft het geval om te vermijden dat de oneerlijke concurrentie door bijberoepers die in deze sectoren aanwezig is zich nog verder uitbreidt.

"Met deze uitbreiding van btw-vrijstelling wil de regering kleine ondernemingen en verenigingen, die verhoudingsgewijs meer administratieve druk ervaren, ondersteunen. Ondernemen wordt hierdoor aangemoedigd in plaats van administratief belast", aldus minister van financiën Johan Van Overtveldt in een toelichting.

De uitbreiding van de vrijstelling gaat in vanaf 1 januari 2016. (BO)

Door de uitbreiding van de btw-vrijstelling wordt het plafond aan jaaromzet waaronder kleine ondernemingen en verenigingen moeten vallen om vrijstelling te genieten van btw-aangifte en btw-aanrekening aan klanten, opgetrokken van 15.000 naar 25.000 euro. Zowat 28.000 kleine ondernemingen zullen kunnen genieten van die vrijstelling. Voor de bouw- en horecasector blijft de huidige regeling van kracht. Dat blijft het geval om te vermijden dat de oneerlijke concurrentie door bijberoepers die in deze sectoren aanwezig is zich nog verder uitbreidt. "Met deze uitbreiding van btw-vrijstelling wil de regering kleine ondernemingen en verenigingen, die verhoudingsgewijs meer administratieve druk ervaren, ondersteunen. Ondernemen wordt hierdoor aangemoedigd in plaats van administratief belast", aldus minister van financiën Johan Van Overtveldt in een toelichting.De uitbreiding van de vrijstelling gaat in vanaf 1 januari 2016. (BO)