Unizo: ‘KMO’s hebben nood aan echte competitiviteitsschok’

Karel Van Eetvelt © belga

In een reactie op de resultaten van de Trends Top 30.000 vraagt werkgeversorganisatie Unizo meer ingrijpende maatregelen van de federale regering.

Uit de TrendsTop 30.000, die woensdag werd voorgesteld, blijkt dat de loonkosten in bedrijven met minder dan tien werknemers twee keer sneller stijgen dan in bedrijven met meer dan 200 personeelsleden het geval is. Volgens Unizo schort er dus – ondanks het onlangs voorgestelde relancepakket van de regering – nog steeds wat aan de concurrentiekracht van ons land.

“Onze kmo’s hebben nood aan een échte competitiviteitsschock. De maatregelen die de federale regering vorige week voorstelde, zijn onvoldoende”, aldus UNIZO-topman Karel Van Eetvelt. Van Eetvelt wijst er in dat verband op dat de kleine en middelgrote ondernemingen in België goed zijn voor net geen 70 procent van alle tewerkstelling. Dat stemt volgens de berekeningen van de werkgeversorganisatie overeen met 1,8 miljoen arbeidsplaatsen.

Volgens Unizo is het concurrentiepact dat de federale regering vorige week voorstelde in ieder geval te beperkt om de loonkostenhandicap volledig weg te werken.

Unizo ziet een oplossing in een algemene loonlastenverlaging die over een langere periode wordt gespreid. Bovendien mogen er In geen geval bijkomende of hogere belastingen voor bedrijven meer bijkomen, luidt het. (BO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content