Een gemiddelde rit in de hoofdstad kost volgens het bedrijf nog slechts 9 euro. In april legde de Brusselse rechter het Amerikaanse Uber nog een verbod op, maar daar lijkt het zich voorlopig weinig van aan te trekken.

Tot groot ongenoegen van de Brusselse taxisector lanceerde Uber in februari zijn mobiele applicatie die bestuurders in contact brengt met gebruikers. Ondanks een veroordeling door de rechtbank van koophandel en de inbeslagname van 13 voertuigen, werd de app op vijf maanden tijd 10.000 keer gedownload.

De Uber-bestuurders hebben geen taxivergunning en onttrekken zich zo aan een heleboel verplichtingen, waardoor ze hun dienst al goedkoper konden aanbieden. Met de huidige prijsdaling voert Uber de druk op.

Een rit van het Zuidstation naar het Europees parlement kost op die manier slechts 7 euro meer. Uber, dat eind juli wereldwijd in 144 steden actief was, profileert zich in de eerste plaats als een goedkoop alternatief voor de wagen.

Vorig jaar investeerde Google Ventures nog 258 miljoen dollar in het bedrijf, dat gevalueerd wordt op drie miljard euro.

Het is nu afwachten welke houding de nieuwe Brusselse minister van mobiliteit Pascal Smet in dit dossier aanneemt. (Belga/BO)

Een gemiddelde rit in de hoofdstad kost volgens het bedrijf nog slechts 9 euro. In april legde de Brusselse rechter het Amerikaanse Uber nog een verbod op, maar daar lijkt het zich voorlopig weinig van aan te trekken. Tot groot ongenoegen van de Brusselse taxisector lanceerde Uber in februari zijn mobiele applicatie die bestuurders in contact brengt met gebruikers. Ondanks een veroordeling door de rechtbank van koophandel en de inbeslagname van 13 voertuigen, werd de app op vijf maanden tijd 10.000 keer gedownload. De Uber-bestuurders hebben geen taxivergunning en onttrekken zich zo aan een heleboel verplichtingen, waardoor ze hun dienst al goedkoper konden aanbieden. Met de huidige prijsdaling voert Uber de druk op. Een rit van het Zuidstation naar het Europees parlement kost op die manier slechts 7 euro meer. Uber, dat eind juli wereldwijd in 144 steden actief was, profileert zich in de eerste plaats als een goedkoop alternatief voor de wagen. Vorig jaar investeerde Google Ventures nog 258 miljoen dollar in het bedrijf, dat gevalueerd wordt op drie miljard euro. Het is nu afwachten welke houding de nieuwe Brusselse minister van mobiliteit Pascal Smet in dit dossier aanneemt. (Belga/BO)