"Ja, ik lees managementboeken", erkennen 436 respondenten op de 454 die deze vraag invulden, of 96%. Verder blijkt dat het niet gaat om een boekje per jaar dat ze snel doorbladeren. Nee, 26% leest er maandelijks een, 37% leest er minstens een per kwartaal, 22% een per halfjaar. Een minderheid van 15% houdt het op een boek per jaar. Dat blijkt uit de enquête die de redactie uitvoerde onder Bizz by Mail-abonnees en bezoekers van de Bizz-website.

36% wil eigen boek schrijven

Steeds meer consultants en professionals nemen zelf de pen ter hand om hun eigen boek met lessen, ideeën, verhalen en praktische inzichten te schrijven. Ze willen kennis doorgeven die ze zelf opgebouwd hebben. Loopt u ook met deze droom rond? 36% van de respondenten wil ooit zelf een boek schrijven. Bij deze vraag zien we het grootste verschil opduiken tussen Nederlands- en Franstaligen. 41% van de Nederlandstaligen wil ooit zelf een boek schrijven, tegenover 21% van de Franstaligen.

E-boeken breken nog niet door

Ondanks de positieve geluiden over e-readers en e-boeken verleden week, heeft 76% van de respondenten zo'n toestel nog nooit in handen gehad. 24% heeft weleens een e-boek gelezen, 11% zegt zijn eerste e-boek al gekocht te hebben. Nog verrassender is dat het geloof in dit nieuwe medium niet groot is. Of speelt hier vooral de onwetendheid en onbekendheid? Veruit de meeste mensen (59%) weten niet wanneer ze ooit hun eerste e-boek zullen aankopen. 10% denkt dat hij of zij nog dit jaar een e-boek zal kopen en 12% volgend jaar. 9% gelooft totaal niet in digitale boeken. Deze zeggen nooit een e-boek te zullen kopen.

Bron: Bizz-enquête, juni 2010. Meer resultaten leest u in juli in magazine Bizz.

"Ja, ik lees managementboeken", erkennen 436 respondenten op de 454 die deze vraag invulden, of 96%. Verder blijkt dat het niet gaat om een boekje per jaar dat ze snel doorbladeren. Nee, 26% leest er maandelijks een, 37% leest er minstens een per kwartaal, 22% een per halfjaar. Een minderheid van 15% houdt het op een boek per jaar. Dat blijkt uit de enquête die de redactie uitvoerde onder Bizz by Mail-abonnees en bezoekers van de Bizz-website.36% wil eigen boek schrijven Steeds meer consultants en professionals nemen zelf de pen ter hand om hun eigen boek met lessen, ideeën, verhalen en praktische inzichten te schrijven. Ze willen kennis doorgeven die ze zelf opgebouwd hebben. Loopt u ook met deze droom rond? 36% van de respondenten wil ooit zelf een boek schrijven. Bij deze vraag zien we het grootste verschil opduiken tussen Nederlands- en Franstaligen. 41% van de Nederlandstaligen wil ooit zelf een boek schrijven, tegenover 21% van de Franstaligen. E-boeken breken nog niet door Ondanks de positieve geluiden over e-readers en e-boeken verleden week, heeft 76% van de respondenten zo'n toestel nog nooit in handen gehad. 24% heeft weleens een e-boek gelezen, 11% zegt zijn eerste e-boek al gekocht te hebben. Nog verrassender is dat het geloof in dit nieuwe medium niet groot is. Of speelt hier vooral de onwetendheid en onbekendheid? Veruit de meeste mensen (59%) weten niet wanneer ze ooit hun eerste e-boek zullen aankopen. 10% denkt dat hij of zij nog dit jaar een e-boek zal kopen en 12% volgend jaar. 9% gelooft totaal niet in digitale boeken. Deze zeggen nooit een e-boek te zullen kopen. Bron: Bizz-enquête, juni 2010. Meer resultaten leest u in juli in magazine Bizz.