Toshiko, Japans voor 'intelligent kind', is een agentschap voor regisseurs, voornamelijk gericht op het maken van videoclips en reclames. De Gentse bvba werd opgericht in 2014. "Toen ik pas begon, plande ik vooral om in de Benelux te blijven", vertelt zaakvoerder Adil Bouzarmat, die buiten één assistent altijd met freelancers werkt. "Maar al snel kreeg ik erg goede commentaren en kwamen aanvragen vanuit de Verenigde Staten binnen. Op dat moment had ik daar nog niet de capaciteit voor. Dus heb ik ervoor gekozen regisseurs te vertegenwoordigen. Zij hebben vaak al hun eigen, kleine crew, en daar voeg ik dan naargelang de productie mensen aan toe. De opdrachten komen bij mij binnen en ik zoek de juiste mensen bij elkaar."

Lady Gaga

De regisseurs van Toshiko maakten al videoclips voor Lady Gaga, Paolo Nutini en reclames voor onder andere Pepsi en Ferrero Rocher. "Ik ben onlangs zelfs benaderd door het management van Adele voor een videoclip", zegt Bouzarmat. "Ik denk dat mensen mijn persoonlijke aanpak appreciëren. Ik werk ook niet in de eerste plaats vanuit commercieel oogpunt. Heel wat concurrenten worden gesponsord en proberen in hun videoclips dan ook reclame te maken voor die merken. Daar doe ik niet aan mee en daar houden klanten van." Bouzarmat blijft wel waken over de creatieve kant van de zaak en denkt mee over de invulling van de videoclips.

Filmstudio

Binnenkort wil Bouzarmat nog een stap verder gaan. "Ik zou graag een grote documentaire maken. Daar zijn al plannen voor geweest, maar die zijn uiteindelijk niet doorgegaan. Mijn allergrootste droom is een filmstudio te openen in België. Ik ken heel veel goede Belgische regisseurs, wier films nooit het daglicht zien omdat er grotere, commerciële belangen spelen. Daar wil ik iets aan doen. Maar dat is verre toekomstmuziek. Nu eerst voortdoen zoals ik bezig ben."

Ruben Van Lent

Toshiko, Japans voor 'intelligent kind', is een agentschap voor regisseurs, voornamelijk gericht op het maken van videoclips en reclames. De Gentse bvba werd opgericht in 2014. "Toen ik pas begon, plande ik vooral om in de Benelux te blijven", vertelt zaakvoerder Adil Bouzarmat, die buiten één assistent altijd met freelancers werkt. "Maar al snel kreeg ik erg goede commentaren en kwamen aanvragen vanuit de Verenigde Staten binnen. Op dat moment had ik daar nog niet de capaciteit voor. Dus heb ik ervoor gekozen regisseurs te vertegenwoordigen. Zij hebben vaak al hun eigen, kleine crew, en daar voeg ik dan naargelang de productie mensen aan toe. De opdrachten komen bij mij binnen en ik zoek de juiste mensen bij elkaar."De regisseurs van Toshiko maakten al videoclips voor Lady Gaga, Paolo Nutini en reclames voor onder andere Pepsi en Ferrero Rocher. "Ik ben onlangs zelfs benaderd door het management van Adele voor een videoclip", zegt Bouzarmat. "Ik denk dat mensen mijn persoonlijke aanpak appreciëren. Ik werk ook niet in de eerste plaats vanuit commercieel oogpunt. Heel wat concurrenten worden gesponsord en proberen in hun videoclips dan ook reclame te maken voor die merken. Daar doe ik niet aan mee en daar houden klanten van." Bouzarmat blijft wel waken over de creatieve kant van de zaak en denkt mee over de invulling van de videoclips.Binnenkort wil Bouzarmat nog een stap verder gaan. "Ik zou graag een grote documentaire maken. Daar zijn al plannen voor geweest, maar die zijn uiteindelijk niet doorgegaan. Mijn allergrootste droom is een filmstudio te openen in België. Ik ken heel veel goede Belgische regisseurs, wier films nooit het daglicht zien omdat er grotere, commerciële belangen spelen. Daar wil ik iets aan doen. Maar dat is verre toekomstmuziek. Nu eerst voortdoen zoals ik bezig ben." Ruben Van Lent